clusius 10 jul 2019

Wederom gouden Schoolkantine Schaal in Alkmaar

Het Clusius College in Alkmaar heeft voor het derde jaar op rij een gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum verdiend.

De school heeft er hard aan gewerkt om de kantine een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod te geven. In het oog springen gezonde broodjes, groente en fruit. Er is een watertappunt in het atrium en er staat fruitwater op de kantinebalie. De leerlingen zijn blij met het aanbod.

Om de kantine gezonder te maken, volgde het Clusius de richtlijnen 'Gezondere Kantines' van het Voedingscentrum, opgesteld in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Ze brengen veel tijd door op school en kunnen er meteen een gezonder eetpatroon aanleren. De schoolleiding merkt dat leerlingen steeds bewuster omgaan met voeding.

De aanpassingen werden geleidelijk ingevoerd in samenwerking met Markies Catering. Dat het Clusius College voor de derde keer op rij een gouden schaal behaalt, zegt iets over de visie van de school. Ook wordt de gelegenheid geboden om in vrije tijd te sporten in het fitnesscentrum van de school en worden leerlingen gestimuleerd om afval te scheiden.