clusius 19 nov 2021

Tijdelijke leslokalen geplaatst in Hoorn ter voorbereiding op de nieuwbouwplannen

Ter voorbereiding op onze nieuwbouw en renovatie plannen voor onze vestiging in Hoorn is er afgelopen week op eigen terrein een tijdelijk schoolgebouw geplaatst. Het gebouw biedt ruimte aan 12 complete leslokalen en twee toiletruimtes. De leslokalen worden de komende weken voorzien van CO2 gestuurde ventilatie units, centrale verwarming en airco’s. Zodra de technische aanpassingen gerealiseerd zijn, worden de lokalen ingericht zodat deze in het nieuwe kalenderjaar gebruikt kunnen worden voor het onderwijs.

In een bestaand lokaal in het huidige VMBO gebouw wordt een volledig nieuw practicum NASK lokaal gerealiseerd. Dit lokaal wordt uitgerust met een compleet nieuwe inrichting, zoals volledig op afstand bedienbare plafondzuilen. Vanuit deze zuilen kunnen de leerlingen gebruik maken van gas, water en elektra voor de practicum opdrachten. Een andere investering is de nieuwe doorkijk zuurkast; vanuit het lokaal kunnen de leerlingen en docent zien hoe de proeven worden voorbereid in een andere ruimte. Met deze investeringen kunnen wij ons onderwijs nog beter faciliteren en zijn wij klaar voor de toekomst.

Voor alle ontwikkelingen rondom onze nieuwbouw plannen kunt u de website in de gaten houden. Begin komend jaar informeren wij ouders en verzorgers over alle nieuw- en verbouwplannen. Ook omwonenden zullen we in het nieuwe jaar uitnodigingen voor een bijeenkomst hierover. Uiteraard rekening houdend met de dan geldende coronamaatregelen.


Het tijdelijke schoolgebouw, met daarin 12 complete leslokalen en twee toileitruimtes.