clusius 10 mrt 2020

Skills The Finals 2020

Vorige week vonden in Leeuwarden​ de finales van de landelijke Skills-wedstrijden plaats. Het Clusius College werd bij het mbo vertegenwoordigd door Fleur Rijkes (Bloembinder) en Arjan de Vries (Monteur Mobiele Werktuigen). Bij de wedstrijden voor het vmbo hadden maar liefst vier teams zich geplaatst voor de finales. Alkmaar deed mee met een team bij Bloemwerk en Economie & Ondernemen. Castricum vaardigde teams af voor de onderdelen Tuinaanleg en Media & Vormgeving.

Hard werken
Fleur en Arjan vertrokken dinsdagmiddag al richting Friesland. Samen met hun begeleiders Mariska Visser en Ruud Klomp en Skills coördinator Mirelle Beenders  verbleven ze  in een Landal-huisje in Anjum. Vanaf woensdag was het 3 dagen knallen met elke dag 2 pittige opdrachten. Fleur moest onder andere een bruidsboeket maken, een haarstuk waarbij ook een fotoshoot met model bij de opdracht hoorde en een verassingsopdracht met metalen kreeft.  Arjan moest onder andere een hydraulische storing van een minikraan oplossen, een elektrische storing aan een shovel opzoeken en luchtremmen afstellen. Lastige opdrachten maar de meeste storingen werden door Arjan opgelost. Het niveau was hoog, helaas haalden Fleur en Arjan beide het podium niet. Toch hebben ze zich prima staande gehouden in het sterke deelnemersveld.

 

Skills Talents
De teams van het vmbo mochten donderdag laten zien wat ze waard zijn. Ook daar was het hard werken. De vier teams maakten onderdeel uit van het provincieteam Noord-Holland Knights, die met elkaar op een vierde plek eindigden. Het team van Bloemwerk, met Sanne,  Isa en Emma haalde een mooie 2e plaats en ook de andere teams hebben het prima gedaan.​

Bekijk hier de aftermovie met een hoofdrol voor onze eigen docent Elles Kroon (0:53) en student Arjan de Vries (1:29).