08 dec 2021

Rien geridderd tijdens afscheid van Clusius College

​Vanwege de coronamaatregelen kon het grootschalige afscheid niet doorgaan, maar het afscheid van onze bestuursvoorzitter Rien van Tilburg kon gelukkig wel op een kleinschalige, intieme manier plaatsvinden. Zo beleefde Rien, in aanwezigheid van familieleden en leden van de directie, Raad van Toezicht en het management, een waardig afscheid van het Clusius College.

40 jaar, dat is de tijd die Rien in het onderwijs gewerkt heeft. Vanwege zijn vele verdiensten voor het agrarisch onderwijs en de agribusiness in Noord-Holland werd Rien verrast door een bezoek en een koninklijke onderscheiding van de burgemeester van Alkmaar, Anja Schouten. Rien was voorzitter van stichting Greenport Noord-Holland Noord, waarbij hij succes had met het begeleiden van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een betaalde baan in de agrarische sector. Voordat Rien naar het Clusius College kwam, werkte hij 25 jaar op het Wellant College in Amsterdam. Anja Schouten roemde hem als een ’inspirerende en ondernemende bestuurder’. Vanwege zijn vele verdiensten is Rien vanaf nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 


Rien ontving tijdens zijn geslaagde afscheidsbijeenkomst niet alleen een koninklijke onderscheiding, maar ook andere leuke verrassingen van de aanwezigen. 

Al met al was het een waardig en geslaagd afscheid. Rien is zijn werkzaamheden nu aan het afronden en overdragen.Vanaf 1 januari gaat Rien genieten van zijn pensioen.

Foto bovenaan afkomstig uit artikel Noordhollands Dagblad
Het artikel uit de krant is ook online verschenen