clusius 17 mei 2017

Leerlingen en studenten Clusius Hoorn gaan voor groen in ontwerp

In een geslaagd onderwijsgebouw voelen leerlingen zich thuis en wie weet er beter wat daarvoor nodig is dan de leerlingen zelf?

Het Clusius College Hoorn wordt gerenoveerd en krijgt een deel nieuwbouw.

RoosRos architecten is de betrokken architect. Samen met het projectteam hebben leerlingen en studenten meegedacht met de plattegronden, materialen en meubels voor hun nieuwe aula. De ideeën van smoothiebar tot zitzak werden aan het eind van de workshop gepresenteerd.

De presentaties bevestigden het plan, veel groen, licht en natuurlijke materialen. Het buitenleven naar binnen halen met echt planten, buitenmaterialen en doorlopend straatwerk vanaf het plein. De kleuren blijven naturel. De leerlingen zelf zorgen met hun verschillende stijlen en identiteiten voor kleur. Diverse zithoeken en meubilair zoals: zitzakken, banken en stoelen, zorgen dat er voor leerlingen een plek is waar zij zich thuis voelen.