clusius 22 dec 2016

It’s beginning to look a lot like Christmas

Kerst staat voor de deur en in deze laatste week voor de vakantie zijn de leerlingen & studenten van het Clusius College helemaal in kerststemming.

In Grootebroek staan dozen klaar die gevuld worden door leerlingen voor de voedselbank. Zelfgemaakte producten, verpakt in mooie kerstdozen worden door de leerlingen & studenten in Alkmaar aangeboden aan ouderen in bejaardenhuizen. In het TAQA Theater De Vest staan bloemstukken te pronken gemaakt door de studenten van Bloem & Design. Schagen is ook volop in kerstsfeer en sluit het jaar voor af met een mooi kerstfeest.

In Purmerend & Hoorn is het volop kerst en worden de mooiste stukjes gemaakt. Ook Castricum heeft dit jaar weer zelfgemaakte kerststukjes naar alle bewoners van de Santmark gebracht. De bewoners vinden zowel de kerststukjes als het bezoek van de leerlingen geweldig. De onderbouw leerlingen in Heerhugowaard zullen verschillende workshops volgen. Een greep uit de workshops waar ze uit kunnen kiezen: sneeuwpoppen maken voor het bejaardenhuis naast de school, ontwerpen van duurzame kerstboomversiering, maken van wonderbomen etc. Voor de bovenbouw is er een groot Kerstgala georganiseerd. In Amsterdam volgen de leerlingen op 22 december een aangepast ochtendprogramma waarbij leerjaar 3 een theatervoorlichtingsproject social media en cyberpesten volgt, leerjaar 2 krijgt een voorlichting over alcohol & drugs door Jellinek en de leerlingen van het eerste jaar maken corsages. Tot slot zal de laatste dag voor de kerstvakantie afgesloten worden met een mooi feest.