clusius 21 apr 2020

Hoe gaat ons onderwijs verder na de meivakantie

De meivakantie staat voor de deur. Een welverdiende vakantie voor zowel leerlingen als docenten. In deze vakantieperiode (van 22 april t/m 5 mei 2020) verzorgen we geen afstandsonderwijs. Even geen school maar ruimte om andere dingen te doen of even lekker helemaal niks.

Hoe ziet het onderwijs er na de meivakantie uit

Hoe het onderwijs er na de meivakantie uit gaat zien is voor ons op dit moment nog niet bekend.Op 21 april neemt het kabinet opnieuw een besluit over de coronamaatregelen in Nederland en wordt duidelijk wat dit betekent voor het onderwijs. Gezien de laatste berichtgeving over het coronavirus is er een kans dat scholen wordt gevraagd om, weliswaar gefaseerd en met inachtneming van richtlijnen van het RIVM (zoals 1,5m afstand houden), weer open te gaan.

Gevolgen voor het Clusius College

Afhankelijk van het besluit van het kabinet over eventuele aanpassingen van de huidige maatregelen zal het Clusius College bepalen op welke manier leerlingen, waarschijnlijk gedeeltelijk, weer onderwijs kunnen volgen op school.  Dit zal echter niet direct na de meivakantie gebeuren. Van woensdag 6 t/m vrijdag 8 mei blijven wij in ieder geval afstandsonderwijs geven en is de school gesloten. We gebruiken deze dagen om ons voor te bereiden op de eventuele aanpassingen die het kabinet voorstelt en een aangepast rooster te maken. Over hoe ons onderwijs er vanaf maandag 11 mei uit gaat zien, krijgt u nog bericht.

Stages vmbo

In een eerder bericht hebben wij aangegeven dat alle stages voor het vmbo in ieder geval tot begin april werden afgelast. Aangezien er nog onvoldoende duidelijkheid is over de situatie na de meivakantie, hebben wij besloten alle vmbo-stages voor dit schooljaar te annuleren.

Inhalen pta-toetsen

Vmbo-examenkandidaten die nog pta-toetsen moeten inhalen, krijgen wel de mogelijkheid om op woensdag 6, donderdag 7 en/of vrijdag 8 mei deze toetsen in te halen. Degenen die dit betreft worden hierover nader geïnformeerd.

Tot slot

We hopen dat u met uw kind(eren) in deze lastige tijd toch kunt genieten van de meivakantie. Gezondheid van u en uw dierbaren staat daarbij voorop. Tegelijkertijd gaan onze gedachten extra uit naar ouders/verzorgers die werkzaam zijn in de zorg en andere vitale beroepen. Wij wensen u veel sterkte toe: hou vol! Samen komen we er doorheen.