clusius 02 okt 2020

Gebruik mondkapjes in schoolgebouwen Clusius College

Het Clusius College neemt het dringend advies van de overheid over om mondkapjes te gebruiken in ‘verkeersruimten’ binnen de school.

Vanaf maandag 5 oktober 2020 is het dringende advies van de overheid om, naast de huidige coronamaatregelen, binnen middelbare scholen een mondkapje te dragen. Het Clusius College neemt dit advies over en vraagt leerlingen en docenten
dringend om een mondkapje te dragen in 'verkeersruimten' binnen de school. Dat betekent in de pauze, bij het wisselen van de les en in de aula/kantine, niet tijdens de les. Het gaat om plekken waar we de anderhalve meter niet kunnen handhaven.

Gebruiksaanwijzing
Het is belangrijk dat iedereen z’n mondkapje op de juiste manier gebruikt:

  • Opzetten en afzetten door alleen het elastiek aan te raken
  • Zorg dat mond, neus en kin bedekt zijn en raak het mondkapje dan niet meer aan
  • Bewaar een schoon of gebruikt mondkapje apart van elkaar in een afgesloten zakje
  • Was een herbruikbaar mondkapje na ieder gebruik op 60 °C op een volledig wasprogramma
  • Na het afzetten handen desinfecteren (hiervoor is desinfectie in de klas aanwezig)

We gaan ervan uit dat leerlingen zelf een mondkapje mee naar school nemen. Mocht dit niet het geval zijn dan stelt het Clusius College een mondkapje beschikbaar.

Pakket aan maatregelen
Het gebruik van mondkapjes geldt als aanvullende regel op de bestaande coronaregels. Zo blijven de anderhalve meter regel, het thuisblijven bij verkoudheidsklachten en de hygiënemaatregelen ook heel belangrijk. Met het hele pakket aan maatregelen, inclusief de mondkapjes, proberen we de verspreiding van het coronavirus op scholen te voorkomen en de scholen open te houden.

Meer info en vragen
Op www.clusius.nl/corona is meer informatie te vinden over ons onderwijs in Coronatijd. Eventuele vragen zijn te stellen via corona@clusius.nl