clusius 28 nov 2018

Docenten Clusius Purmerend starten crowdfunding voor gezonde leefomgeving insecten

Docenten van het Clusius College in Purmerend, Jessica de Koning en Lieke Creemer, zijn gestart met een crowdfundingsactie voor het aanleggen van een vlinderslinger in de grasbermen aan de Aletta Jacobslaan in Overwhere. Hier kunnen insecten, zoals vlinders en bijen, broeden, schuilen en voedsel vinden.

Het aantal bijen en vlinders neemt in rap tempo af, daarom is actie nodig zeggen de twee docenten. Door in kleine stapjes een slinger van insectvriendelijke beplanting aan te brengen op plaatsen waar nu slechts gras groeit, hopen de twee ook buurtbewoners en scholieren met elkaar in contact brengen. Samen zullen zij deze slinger aanleggen en onderhouden. De vlinderslinger zal bestaan uit insectvriendelijke beplanting gemengd met sierbeplanting en klein fruit en zal heel het jaar aantrekkelijk zijn om naar te kijken. Vanaf de eerste bloembollen in het voorjaar tot aan de berijpte takken in de winter

Donatie provincie Noord-Holland

Door de provincie Noord-Holland is € 250,00 ingelegd. Totaal is voor het plan € 3.500,00 nodig.
Vijfhonderd euro gaat naar de aanleg van de beplanting, vijfhonderd euro is nodig voor het grondverzet en 2.500 euro gaat naar de beplanting en materialen.
Tot op heden is 555 euro ingezameld. Wordt het streefbedrag niet gehaald, dan krijgen de donateurs hun geld terug.

Klik hier voor het promotiefilmpje.

De crowdfundingsactie vindt u hier.