mbo 19 jan 2021

Bijdrage Clusius College in online glossy TULP.

De jaarlijks terugkerende Dag van de Tulp kan dit jaar, i.v.m. de geldende coronamaatregelen, niet doorgaan. In plaats daarvan brengt de brancheorganisatie van de bloembollensector een online glossy uit waar ook het Clusius College een bijdrage aan levert.

Jaarlijks vindt de Dag van de Tulp plaats. Dit jaar kan deze drukbezochte dag, die geheel in het teken staat van de ontwikkelingen in de tulpenwereld, niet doorgaan. De branchevereniging van de bloembollensector (KAVB) heeft daarom als organisator van de dag samen met de voltallige organisatie van deze dag een alternatief bedacht in de vorm van een online tulpenglossy: TULP.

Bijdrage Clusius College

In dit online magazine zijn bijdragen opgenomen van alle partners van de Dag van de Tulp, zo ook van het Clusius College. Bpv-begeleider Elaine Vlaming schreef een leuk artikel over de beroepspraktijkervaringen van studenten Bollenteelt van het Clusius College (blz 61 -67).

Gevarieerde inhoud

Het nieuwe online magazine kent verder een gevarieerde inhoud, met resultaten van de veldkeuring van de BKD, bijdragen uit het onderzoek van WUR en de top-twintig van de tulp met bijzondere feiten. Daarnaast komt directeur Bart Siemerink van Keukenhof aan het woord en gaat futuroloog Jan Nekkers in op de scenario’s voor de toekomst van de tulp waar de KAVB productgroep Tulp aan werkt. Ook komen kunst, cultuur en onderwijs aan bod.

Lees hier de online glossy TULP.

Gerelateerde pagina's