Jij leert alles over voeding. En wat het effect is van voedsel op een menselijk lichaam. Maar vooral hoe je dit over kunt brengen op anderen. Bijvoorbeeld door het geven van voorlichting op scholen, in supermarkten of bij instellingen en bedrijven. Daarvoor is het ook belangrijk dat je leert over de kwaliteit van voedsel en voedselveiligheid. Je weet ook hoe je voedsel produceert. Jij levert een bijdrage aan een gezondere samenleving.

Meer informatie over de opleiding vind je hier.

Proefstuderen of kennismaken?
Klik hier om je aan te melden om te komen proefstuderen of om kennis te komen maken. 

"Mijn doel is om meer bewustwording over een gezonde en duurzame leefstijl te creëren."

Na de opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies die te maken hebben met voeding en voorlichting. Met een extra aansluitend examen kun je uitstromen als erkend gewichtsconsulent. Ook kun je doorleren in het hbo of direct aan de slag als:

  • Voedingsadviseur
  • Voorlichter bij een supermarkt
  • Food marketeer
  • Voedingsvoorlichter
  • Leefstijladviseur
  • Productontwikkelaar

Tijdens de opleiding zorgen we ervoor dat je straks alles weet over voeding en hoe je dat kunt overbrengen op anderen. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Engels, Nederlands, SLB (studie- en loopbaanbegeleiding), burgerschap en rekenen.

Productkennis 🍏 Innovation & design 🍏 Voeding & gezondheid 🍏 Kennis van voeding en gedrag 🍏 Voedselveiligheid 🍏 Diëtetiek 🍏 Duurzaam voedsel

Over de opleiding Voeding & Voorlichting moet je nog weten dat je veel in projectvorm werkt. Projecten zoals een eigen schoolbedrijf en verbeterprojecten in bedrijven. Dat is niet alleen leuk, maar ook handig. Want zo weet je zeker dat het met jouw competenties straks ook goed zit.

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de schoolgidsen van de vestigingen vinden en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.

Benieuwd naar wat er zoal op de opleidingen binnen het cluster gebeurt?
Neem dan een kijkje op social media: