Jij leert hoe je het productieproces van levensmiddelen gesmeerd laat lopen. Maar ook hoe je nieuwe voedingsproducten kan ontwikkelen. Je bent verantwoordelijk voor de smaak. Maar ook voor de kwaliteit, de veiligheid en de gezondheid. En de kosten.

Je werkt graag in een team. En je vraagt je altijd af hoe je een product lekkerder maakt. Maar ook hoe je machines en processen beter afstelt. Je bemoeit je eigenlijk met alles. Alles om de productie en controle van voedingsmiddelen te verbeteren.

Meer informatie over de opleiding vind je hier

Proefstuderen of kennismaken?
Klik hier om je aan te melden om te komen proefstuderen of om kennis te komen maken. 

"Het geeft een kick als het door jou ontwikkelde product in de schappen van een supermarkt ligt."

Na deze opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies die samenhangen met productie en controle van voedingsmiddelen. Je kan bijvoorbeeld direct aan de slag als:

  • (Assistent) manager
  • Logistiek manager
  • Productiemedewerker / foodoperator
  • Lijnchef
  • Productontwikkelaar / food designer

Tijdens de opleiding zorgen we ervoor dat je straks alles weet over de productie van voedingsmiddelen. En over voedselveiligheid en gezonde voeding. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, burgerschap, rekenen en SLB (studie- en loopbaanbegeleiding).

Procestechniek 🍏 Conserveren 🍏 Proces- en productkennis 🍏 Verpakken 🍏 Productontwikkeling 🍏 Microbiologie 🍏 Scheikunde (zowel praktijk als theorie) 🍏 Voedingsmiddelentechnologie 🍏 Automatisering

Over de opleiding Voeding & Technologie moet je nog weten dat je veel in projectvorm werkt. Projecten zoals een eigen schoolbedrijf en verbeterprojecten in bedrijven. Dat is niet alleen leuk, maar ook handig. Want zo weet je zeker dat het met jouw competenties straks ook goed zit.

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de de schoolgidsen van de vestigingen vinden en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.

Benieuwd naar wat er zoal op de opleidingen binnen het cluster gebeurt?
Neem dan een kijkje op social media: