Jij leert alles over de kwaliteit en het verbeteren van voedsel. Bijvoorbeeld door onderzoek te doen in het laboratorium. Maar je weet straks ook hoe je de apparatuur en mensen op de juiste plaats inzet. Natuurlijk leer je ook alles over hygiëne en voedselveiligheid. Zodat jij straks opdracht kunt geven om de werkomgeving schoon te houden.

Jij levert straks een bijdrage aan een gezonde wereld. Want jij bewaakt de veiligheid van het voedsel dat in de winkels ligt of dat we eten in restaurants. 

Proefstuderen of kennismaken?
Klik hier om je aan te melden om te komen proefstuderen of om kennis te komen maken. 

"Ik vind het belangrijk dat voedingsmiddelen goed, veilig en duurzaam worden gemaakt en daar probeer ik een bijdrage aan te leveren."

Na de opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies die te maken hebben met de kwaliteit van voeding. Ook kan je doorleren in het hbo of direct aan de slag als:

  • Chemisch/microbiologisch laborant
  • Medewerker/leidinggevende kwaliteitsdienst
  • Kwaliteitscontroleur
  • Controleur voedselveiligheid

Tijdens de opleiding zorgen we ervoor dat je straks alles weet over de productie van voedingsmiddelen. En dat dit op een veilige en gezonde manier gebeurt. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Engels, Nederlands, SLB (studie- en loopbaanbegeleiding), burgerschap en rekenen. 

Duurzaam voedsel 🍏​ Gezonde voeding 🍏 Proces & kwaliteit 🍏 Hygiëne 🍏 Voedselveiligheid  🍏  Productkennis 🍏 Voedingscentrum

Over de opleiding Voeding & Kwaliteit moet je nog weten dat je veel in projectvorm werkt. Projecten zoals een eigen schoolbedrijf en verbeterprojecten in bedrijven. Dat is niet alleen leuk, maar ook handig. Want zo weet je zeker dat het met jouw competenties straks ook goed zit.

Wil je meer achtergrondinformatie over deze opleiding? Klik dan hier

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de de schoolgidsen van de vestigingen vinden en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.

Benieuwd naar wat er zoal op de opleidingen binnen het cluster gebeurt?
Neem dan een kijkje op social media: