Voeding & Levensmiddelentechnologie

Er zijn steeds meer verschillende soorten eten en drinken, en zo komen van over de hele wereld. Wil jij ervoor zorgen dat al onze producten veilig, gezond en efficiënt geproduceerd worden? 

Altijd streven naar goed en veilig voedsel

Over het vakgebied

Als toekomstig voedingsmiddelentechnoloog doe je tijdens je opleiding heel veel kennis op over voeding en productieprocessen in de levensmiddelenbranche. Daarbij is je aandacht onder meer gefocust op onderwerpen als veiligheid, gezondheid, innovatie, E-nummers en additieven. Vanuit je zelfstandige functie is jouw streven altijd dat voedsel goed en veilig wordt verwerkt of van de band af rolt. Als er iets in het proces niet klopt, dan weet jij waarom. Als een product verbeterd kan worden, dan weet jij hoe. Je weet dat je een hele verantwoordelijke functie hebt, je plant de productie nauwgezet en zorgt ervoor dat de planning wordt gehaald.

Nog even dit...

Als echte teamspeler leid je samen met collega’s het productieproces in goede banen. Kan de productie efficiënter door een betere afstelling van machines? Hoe maak je een product lekkerder? Na je opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies die samenhangen met de productie en de controle van voedingsmiddelen.

Inhoud van de opleiding

  • Je weet straks alles over de productie van voedingsmiddelen. Dan kun je tijdens je opleiding niet zonder vakken als procestechniek, conservering, proces- en productkennis, verpakkingen, productontwikkeling,

  • Naast smaak is voedselveiligheid een belangrijk element van producten uit de levensmiddelensector. Vakken als microbiologie, scheikunde (zowel praktijk als theorie) zorgen ervoor dat jouw kennis daarover meer dan toereikend is.

  • Er gaat niets boven een gezonde consument, dus vakken als voedingsleer (gezonde voeding, voorlichting, en warenkennis) zijn voor jou onmisbaar.

  • Daarnaast krijg je natuurlijk ook algemene vakken zoals Nederlands, Engels, SLB (studie- en loopbaanbegeleiding) en rekenen.

Projecten 

Je kennis doe je tijdens de opleiding Voeding en Levensmiddelentechnologie vaak op in projectvorm. Met deze projecten (zoals: eigen schoolbedrijf, pizzaproject, verbeterproject in bedrijven) weet je zeker dat het met jouw competenties straks goed zit.
 

Wat kun je worden met deze opleiding?
Wat kun je worden met deze opleiding?
  • Kwaliteitscontroleur
  • Inspecteur voedselveiligheid
  • Procesoperator voedingsbedrijf
  • Logistiek manager voedingsbedrijf
  • Laborant

Volg deze opleiding in

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de toelatingseisen van de opleiding vinden. En tenslotte de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.