Food, Health & Innovation

Je bent ondernemend en wilt alles weten over voeding. Het ontwikkelen en verkopen van voeding is je passie. Loop je daarnaast ook warm voor zaken als design, marketing en gezondheid, kies dan voor deze opleiding. 

"Het geeft een kick als het door jouw ontwikkelde product in de schappen van een supermarkt ligt"

Over het vakgebied

Consumenten vinden het vanzelfsprekend dat ze in de supermarkt eten kopen, dit thuis bereiden en dan een perfect verantwoorde maaltijd kunnen eten. Jij stelt je vooral de vraag wie deze producten toch keer op keer bedacht heeft. Want het liefst breng jij die gezonde en lekkere producten zelf op de markt. Food, Health & Innovation is een opleiding die werk maakt van health, design en marketing. Je krijgt er alle ruimte om je te specialiseren in een van deze drie uitdagende richtingen. Omdat deze vakspecialisaties van huis uit behoorlijk internationaal georiënteerd zijn, is een stage in het buitenland in veel gevallen heel gewoon.

Nog even dit...

Je maakt tijdens je opleiding kennis met alle aspecten van de voedselbranche. Centraal staat daarbij het bedenken, het maken en het verkopen. Of het nu gaat om de ontwikkeling van koelversproducten of het geven van informatie binnen een voorlichtingsbureau voor voeding, als foodprofessional ben je straks uitstekend voorbereid op de arbeidsmarkt.

Inhoud van de opleiding

  • Om producten te ontwikkelen, is ontwerpkennis van groot belang. Door het volgen van de vakken (kleur- en vormleer, verpakkingen) weet jij daar straks alles van.

  • Natuurlijk wil je weten hoe je voedingsmiddelen moet produceren. De vakken conservering, proces- en productkennis en productontwikkeling voorzien je van deze kennis.

  • Wat is nu precies gezonde en verantwoorde voeding? Vitale informatie hierover krijg je zeker tijdens de vakken diëtetiek, duurzaam voedsel, gezonde voeding en warenkennis.

  • Daarnaast krijg je natuurlijk ook algemene vakken zoals Nederlands, Engels, SLB (studie- en loopbaanbegeleiding) en rekenen.

Projecten 

Leren in projectvorm is binnen Food, Health & Innovation eerder regel dan uitzondering. Met projecten als: eigen schoolbedrijf, pizzaproject, verbeterproject in bedrijven, ontwikkel je alle competenties om uitgebalanceerde en vernieuwende levensmiddelen op de markt te brengen.
 

Met deze opleiding kun je aan de slag bij:
Met deze opleiding kun je aan de slag bij:
  • Ontwikkelafdeling voedingsbedrijf
  • Voedingsadviesbureaus
  • Grote supermarktketens
  • Proefkeuken voedingsbedrijf

Volg deze opleiding in

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de toelatingseisen van de opleiding vinden. En tenslotte de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden.