Voeding & Gezondheid

Wij kopen onze voedingsmiddelen in de winkel en vertrouwen erop dat ze veilig en gezond zijn.

Vind jij gezondheid belangrijk en wil je ook graag weten waar onze voedingsmiddelen uit bestaan? Kies dan voor één van de opleidingen van Voeding & Gezondheid.

Wie ben jij?

Je bent praktisch en nieuwsgierig, je wilt graag weten waar onze voedingsmiddelen uit bestaan en vindt het belangrijk dat voeding van goede kwaliteit is. Je vindt gezondheid belangrijk en je weet dat voeding daar een grote bijdrage aan levert. Je hebt gevoel voor techniek en oog voor detail. Je weet hoe belangrijk kwaliteit en veiligheid zijn in deze sector.

Waar houd je van?

Je houdt van afwisseling. Je vindt het leuk om te zorgen voor de basisproducten van onze voeding en alles wat daarbij komt kijken (hoe komt die melk van de koe eigenlijk in het pak op tafel?). Je houdt ervan om nieuwe producten te bedenken en aan de man te brengen. Je krijgt een kick van het verbeteren of verfraaien van een bestaand product.

Wat kun je?

Als je iets wilt weten op het gebied van voeding, zoek je het uit tot op de bodem. Je bent bewust van het belang van voedselveiligheid en hygiëne en hebt interesse in de wijze van van produceren, techniek en het aansturen van mensen. Je volgt trends op de voedingsmarkt (Oranje-snacks, ‘superfood’!). Je kunt commercieel denken en handelen en een (nieuw) product in de markt zetten. Je hebt geen ‘negen tot vijf’-mentaliteit en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.