Je leert alles over het runnen van een veehouderijbedrijf. Dus ook over de dieren waarmee je te maken krijgt. En over gewassen en landschapsbeheer. Maar ook machines, fokkerij en voederwinning komen aan bod. Uiteindelijk zorg jij voor het belangrijkste product dat er is: voedsel.

Ben jij een ondernemer die van vrijheid en afwisseling houdt? Dan is dit dé opleiding voor jou!

"Met koeien werken en ondernemer zijn, maakt dit het mooiste beroep dat er is."

Na de opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies die samenhangen met veehouderij. Je kunt bijvoorbeeld direct aan de slag als:

  • Veehouder
  • Medewerker agrarische bedrijfsverzorging
  • KI-medewerker
  • Rundveepedicure
  • Commercieel medewerker bij leveranciers

Tijdens de opleiding zorgen we ervoor dat je straks alles weet over het werken met een groot aantal dieren. Maar je wordt ook opgeleid als ondernemer, manager of bedrijfsleider (niveau 4). Tevens krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, SLB (studie- en loopbaanbegeleiding), scheikunde, rekenen, informatica en economie.

Welke vakken je precies krijgt, is afhankelijk van het niveau dat je volgt.

Melken, voeren & verzorgen van dieren 🐮 Fokkerij 🐮 Gezondheidsleer 🐮 Dierenwelzijn 🐮 Graslandbeheer 🐮 Voederwinning 🐮 Hygiëne & veiligheid

Voor de opleiding Veehouderij werkt het Clusius College o.a. samen met het Nordwin College in Leeuwarden. Deze samenwerking is op gelijkwaardig niveau om materiaal en structuur met elkaar uit te wisselen. Tevens worden er gezamenlijk opleidingsdagen georganiseerd zodat de opleidingen zowel inhoudelijk als onderwijskundig op elkaar blijven aangesloten. Meer achtergrondinformatie over de opleiding kun je hier vinden.

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de schoolgidsen van de vestigingen vinden en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.