Je leert alles wat met de veehouderij te maken heeft: bodemkunde, fokkerij, graslandmanagement en huisvesting etc. Ook het natuurinclusief boeren komt aan bod. Verder krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, scheikunde, rekenen, informatica en economie.

Nieuw: Per september 2022 kun je de opleiding Veehouderij niveau 2 ook in een BBL-variant volgen. Lees meer over de nieuwe BBL-variant.

“Door te werken in deze sector lever je een bijdrage aan gezond voedsel en een prachtig landschap”

Na de opleiding ben je breed inzetbaar. Als bedrijfsopvolger kan je aan de slag in het bedrijf van je ouders, maar ook als jouw ouders geen boer zijn kun je terecht in allerlei functies op het gebied van veehouderij. Denk hierbij aan beroepen zoals:

  • Veehouder
  • Medewerker agrarische bedrijfsverzorging
  • Inseminator
  • Rundveepedicure
  • Commercieel medewerker bij leveranciers

Tijdens de opleiding krijg je veel praktijklessen en zit je echt tussen de koeien. De bedrijven waar we mee samenwerken zorgen voor een goede koppeling tussen theorie en praktijk. Daarnaast ben je elk leerjaar minimaal 30% van de tijd op stage. Studenten van niveau 3 en 4 doen ook vaak ervaring op in het buitenland.

Melken, voeren & verzorgen van dieren 🐮 Fokkerij 🐮 Gezondheidsleer 🐮 Dierenwelzijn 🐮 Graslandbeheer 🐮 Voederwinning 🐮 Hygiëne & veiligheid

Over de opleiding moet je nog weten dat je die op niveau 2, 3 en 4 kunt volgen. Elk niveau leidt op tot een andere verantwoordelijkheid en de vakken die je krijgt passen hierbij. Of je nu medewerker (2), vakbekwaam medewerker (3) of vakexpert (4) veehouderij wil worden, bij ons kun je terecht in kleine klassen met voldoende aandacht voor jou!

Meer achtergrondinformatie over de opleiding Veehouderij vind je hier.

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de schoolgidsen van de vestigingen vinden en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.

Social media

Benieuwd naar wat er zoal op de opleiding gebeurt? Neem dan een kijkje op social media: