Jij leert alles over het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en openbaar groen. Met veel aandacht voor planten maar ook voor techniek. Stoere machines en modern gereedschap. Je leert de wensen van een klant te vertalen naar een mooie tuin. Of een fraai terras en nieuw hekwerk. En je zakelijk inzicht komt aan bod. Zoals een begroting maken en leiding geven. Of het organiseren en plannen van de werkzaamheden. Een veelzijdige opleiding voor aanpakkers. Een buitenkansje voor ondernemende mensen met groene vingers.

De opleiding Tuin, Park & Landschap kun je volgen opvanuit twee locaties: Hoorn en Schagen. In Hoorn wordt de opleiding gegeven met faciliteiten vanuit de eigen vestiging aldaar. Meld je je aan in Schagen dan krijg je les op Landgoed Hoenderdaell (meer info over de samenwerking met dierenpark Hoenderdaell).

Voor meer informatie over deze opleiding klik hier.

"Ik druk graag mijn stempel op de groene leefomgeving!"

Na de opleiding ben je breed inzetbaar in de groene sector. Je kunt bijvoorbeeld direct aan de slag als:

  • Hovenier
  • Medewerker groenvoorziening
  • Werkvoorbereider op een groenafdeling
  • Manager groenbedrijf

Tijdens de opleiding zorgen we ervoor dat je straks alles weet over het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van groen. Maar ook over het werken in een bedrijf en het werken met mensen. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, biologie, economie en SLB (studie- en loopbaanbegeleiding).

Welke vakken je precies krijgt, is afhankelijk van het niveau dat je volgt.

Aanleg & onderhoud 🌿 Plantenkennis 🌿 Techniek 🌿 Bodemkunde 🌿 Bemestingsleer 🌿 Gewasbescherming 🌿 Constructies 🌿 Management

Over de opleiding Tuin, Park & Landschap moet je nog weten dat jij eraan bijdraagt dat iedereen van een groene omgeving kan blijven genieten! Een dagje uit, even ontspannen, genieten van een mooi uitzicht of gewoon een prettige leefomgeving. Iedereen vindt ‘groen’ belangrijk.

Goed om te weten

Vanaf schooljaar 2021-2022 wordt de opleiding in zowel de BOL als de BBL variant aangeboden voor niveau 2, 3 en 4 in Hoorn. In Schagen wordt de opleiding op niveau 2 (BOL en BBL) gegeven. Verder hebben we de achtergrondinformatie voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de schoolgidsen van de vestigingen vinden en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.