De buitenwereld is jouw wereld. Lekker in de buitenlucht samenwerken met collega's, gasten en klanten. Je vindt het belangrijk dat de mensen kunnen genieten van hun omgeving. Je leert alles over de recreatieve en groene leefomgeving. Van het onderhouden van gebouwen en speeltoestellen tot het beheer van recreatieterreinen en sportvelden. En natuurlijk hoe je met mensen om moet gaan. Adequaat reageren en problemen oplossen. Jouw klanten moeten immers kunnen genieten van de omgeving. Een brede opleiding voor aanpakkers.

Klinkt dat ambtelijk? Niets is minder waar. En groen? Dat zeker! Maar het is vooral handig. Want dat is precies wat je moet zijn voor deze studie. Je leert wat mensen nodig hebben om te kunnen recreëren. Maar je leert ook hoe je deze omgeving kunt onderhouden. En hoe je de marketing daarvan doet. Een brede en handige opleiding voor aanpakkers. Een buitenkansje voor natuurliefhebbers.

Meer informatie over de opleiding vind je hier. 

"Met deze studie kan ik straks alle kanten op. Maar ik werk in ieder geval veel buiten en met techniek."

Na de opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies die samenhangen met het recreëren in een groene leefomgeving. Je kan bijvoorbeeld aan de slag als:

  • Medewerker recreatieterrein
  • Greenkeeper bij een golfbaan
  • Medewerker waterschap
  • Medewerker jachthaven
  • Manager/medewerker bungalowpark of camping

Tijdens de opleiding krijg je onder meer de onderstaande vakken. Zo zorgen we ervoor dat je straks ook echt alles weet over het onderhouden van groen, machines en gebouwen. Tevens leer je activiteiten organiseren. En de marketing en communicatie hiervan. Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, burgerschap en SLB (studie- en loopbaanbegeleiding).

Veiligheid, Milieu & Techniek 💦 Natuur & Water 💦 Economie & Bedrijf 💦 Groen Onderhoud 💦 Communicatie en gastvriendelijkheid

Over de opleiding Recreatie & Natuur moet je nog weten dat er veel projecten worden georganiseerd in samenwerking met het bedrijfsleven. Zo ontwikkel je de vaardigheden die je later in de praktijk goed kunt gebruiken!

Kijk hier voor leuke voorbeelden uit de praktijk.

 

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de schoolgidsen van de vestigingen vinden en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.