Je leert alles over groen en techniek. Bijvoorbeeld over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van (duurzame) teelt. Maar je weet straks ook wanneer je de oogst moet inplannen. Je werkt buiten op het land, in de kas of bij de verwerking van de producten. Je leert hoe je een bedrijf moet managen. Dus ook hoe je moet omgaan met leveranciers en klanten.

Alle aspecten komen aan bod, zodat jij straks perfect bent voorbereid op de arbeidsmarkt. Meer informatie over de opleiding Plantenteelt kun je hier lezen.

"Akkerbouw is de ideale combinatie van (groene) techniek, werken in de buitenlucht en contact met mensen."

Na de opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies die samenhangen met plantenteelt. Je kunt bijvoorbeeld direct aan de slag als:

  • Kwaliteitscontroleur
  • Commercieel medewerker
  • Akkerbouwer/bollenteler/glastuinder
  • Keurmeester
  • Productmanager
  • Teeltbegeleider

Om een indruk te krijgen van het werk in de glastuinbouw kun je hier enkele beroepenfilmpjes bekijken.

Tijdens de opleiding zorgen we dat je straks alles weet over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de (duurzame) teelt en techniek. Niet alleen het telen van een gewas komt aan bod, maar ook hoe je een bedrijf moet managen. We werken daarbij veel samen met het bedrijfsleven. =>Klik hier om enkele praktijkvoorbeelden te bekijken.

Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en SLB (studie- en loopbaanbegeleiding).

Teelt van gewassen 🌱 Biologie 🌱 Praktische teeltervaring 🌱 Bodemkunde 🌱 Bemesting 🌱 Gewasverzorging 🌱 Economie & bedrijf

Over Plantenteelt moet je nog weten dat dit één van de topsectoren van de Nederlandse economie is. Onze producten gaan de hele wereld over. Er is veel vraag naar goed opgeleid personeel. In Noord-Holland zijn topbedrijven uit de sierteelt, voedingsgewassen en zaadindustrie gevestigd. De kans op een leuke baan is dus groot.

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de schoolgidsen van de vestigingen vinden en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.