Paarden zijn je lust en je leven. In deze opleiding is dat niet anders. Je leert alles over het werken met paarden. Bijvoorbeeld over de gezondheid en de verzorging. Maar ook over voeding en welzijn. Dat niet alleen, je leert ook over management. Wat komt er kijken bij het runnen van een bedrijf. En hoe houd je je klanten tevreden. Alle aspecten komen aan bod, zodat jij straks perfect bent voorbereid op de arbeidsmarkt. Wil je meer verdiepende informatie over deze opleiding? Klik dan hier. 

"Het is hard werken, maar iedere dag genieten. Het plezier dat bezoekers beleven aan een rit op één van onze dieren... Prachtig!"

Na de opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies die samenhangen met paarden. Afhankelijk van het niveau waarop je de opleiding hebt gevolgd, kun je doorstuderen aan de hbo of direct aan de slag als:

  • Groom
  • Medewerker manege of pensionstal
  • Medewerker stoeterij, handels-, draf- of renstal
  • Bedrijfsleider paardenbedrijf
  • Paardenhandelaar
  • Hippisch ondernemer

Tijdens de opleiding zorgen we ervoor dat je straks alles weet over wat er bij een paardenhouderij komt kijken.We werken op diverse manieren samen met het bedrijfsleven. Ook krijgen de studenten diverse opdrachten om in de praktijk uit te voeren. => klik hier voor enkele praktijkvoorbeelden.  Op school hebben we paarden waarmee jij kunt oefenen in de verzorging en het stalmanagement. Verder kun je je ORUN aspirant instructeurs diploma behalen en, bij voldoende belangstelling, je koetsiersbewijs. Naast algemene vakken zoals Nederlands, Engels, studie- en loopbaanbegeleiding, rekenen, economie, communicatieve vaardigheden en computergebruik krijg je specifieke paardenvakken zoals:

Verzorging 🐎 Huisvesting 🐎 Training 🐎 Welzijn 🐎 Gezondheid & ziekte 🐎 Voeding 🐎 Fokkerij 🐎 Instructie geven 🐎 Ondernemingsplan (niveau 4)

Over de opleiding moet je nog weten dat je soms ook in de weekenden en vakanties staldienst hebt want in de paardenhouderij gaat het werk altijd door. Het is hard werken maar ook dé kans om van je hobby je beroep te maken!

Goed om te weten

In het overzicht hiernaast staat meer achtergrondinformatie van de opleiding. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris en meer.

Ook vind je hier de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.

Benieuwd naar wat er zoal op de opleiding gebeurt?
Neem dan een kijkje op social media: