Paarden zijn je lust en je leven. In deze opleiding is dat niet anders. Je leert alles over het werken met paarden. Bijvoorbeeld over de gezondheid en de verzorging. Maar ook over voeding en welzijn. Dat niet alleen, je leert ook over management. Wat komt er kijken bij het runnen van een bedrijf. En hoe houd je je klanten tevreden. Alle aspecten komen aan bod, zodat jij straks perfect bent voorbereid op de arbeidsmarkt. Wil je meer verdiepende informatie over deze opleiding? Klik dan hier. 

"Het is hard werken, maar iedere dag genieten. Het plezier dat bezoekers beleven aan een rit op één van onze dieren... Prachtig!"

Na de opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies die samenhangen met het werken met paarden. Je kunt bijvoorbeeld direct aan de slag als:

  • Groom
  • Medewerker manege of pensionstal
  • Medewerker stoeterij, handels-, draf- of renstal
  • Bedrijfsleider paardenbedrijf
  • Paardenhandelaar

Tijdens de opleiding zorgen we ervoor dat je straks alles weet over wat er bij een paardenhouderij komt kijken.We werken op diverse manieren samen met het bedrijfsleven. Ook krijgen de studenten diverse opdrachten om in de praktijk uit te voeren. => klik hier voor enkele praktijkvoorbeelden.  Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, SLB (studie- en loopbaanbegeleiding), rekenen, economie, communicatieve vaardigheden en computergebruik.

Ook is er – bij voldoende belangstelling – de mogelijkheid tot het behalen van je koetsiersbewijs.

Verzorging 🐎 Huisvesting 🐎 Training 🐎 Welzijn 🐎 Gezondheid & ziekte 🐎 Voeding 🐎 Fokkerij 🐎 Ondernemingsplan (niveau 4)

Over de opleiding Paardenhouderij moet je nog weten dat dit jouw kans is om van je hobby je beroep te maken. Je weet dat het hard werken is, vaak buiten, soms tot ’s avonds laat, maar je hebt het er graag voor over.

Goed om te weten

In het overzicht hiernaast staat meer achtergrondinformatie van de opleiding. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris en meer.

Ook vind je hier de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.