Techniek en sleutelen is jouw ding. Je leert alles over de werking van machines. Bijvoorbeeld het afleveringsklaar maken van een trekker of het repareren van een zitmaaier. Maar ook het uitlezen van diagnose-apparatuur voor een heftruck. Jij weet straks alles over de motoren en elektronica van machines. Maar ook over constructiewerk of hydrauliek.

Je assisteert collega’s of je onderhoudt contact met leveranciers. Alle aspecten komen aan bod, dus jij bent straks uitstekend voorbereid op de technische arbeidsmarkt.

Meer informatie over de opleiding vind je hier.

Bij het Clusius College bieden we de opleiding aan op niveau 2 tot en met niveau 4.

Basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen
BOL/BBL   Niveau 2   2 jaar

Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen
BOL/BBL   Niveau 3   3 jaar

Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen
BBL              Niveau 4   1 jaar (wanneer in bezit van niveau-3-diploma)

"Het oplossen van een technische storing is voor mij een uitdaging."

Na de opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies die samenhangen met mobiele werktuigen en techniek. Je kunt bijvoorbeeld direct aan de slag bij:

  • Landbouwmechanisatiebedrijven
  • Loonbedrijven
  • Grondverzet
  • Bedrijven in de weg- en waterbouw
  • Dealers van tuin- en parkmachines

Tijdens de opleiding zorgen we ervoor dat je straks alles weet over het werken aan machines. Zoals het lezen van technische handleidingen en schema’s. Maar ook hoe je technisch vaardig, veilig en milieubewust werkt. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, SLB (studie- en loopbaanbegeleiding) en rekenen.

Onderhoud 🔧 Motoren 🔧 Metaalbewerken 🔧 Brandstofsystemen 🔧 Transmissie 🔧 Rem- en stuursystemen 

Over de opleiding Monteur Mobiele Werktuigen moet je nog weten dat je projecten doet waarbij je de ene keer binnen een bedrijf en de andere keer bij een klant op locatie aan het werk bent. Met de afwisselende lessituaties leer je zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Goed om te weten

De  BBL-opleiding technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen niveau 4 is toegankelijk voor studenten met een allround monteur/technicus mobiele werktuigen niveau-3-diploma. Of voor zij-instromers met een ander relevant niveau-3-diploma, bijvoorbeeld autotechnicus. Klik hier voor meer informatie over de niveau-4-opleiding technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen. Wil je weten of je met jouw vooropleiding kan instromen bij de niveau-4-opleiding neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar Sam Vlaar (s.vlaar@clusius.nl) of Ruud Klomp (r.klomp@clusius.nl).

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de schoolgidsen van de vestigingen vinden en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.