Jij zorgt graag voor mens en dier. Je creëert een zinvolle dagbesteding in een groene omgeving voor mensen met een hulpvraag. Je plant 's morgens de werkzaamheden in op het activiteitenbord. Samen met de cliënten ga je daarna aan de slag. Bijvoorbeeld kippen voeren, pony's borstelen of de voergang aanvegen. Iedere dag is er weer van alles te doen. Jij zorgt ervoor dat alles goed is geregeld en dat iedereen voldoende uitdaging krijgt en werkplezier heeft. Wil je meer verdiepende opleidingsinformatie? Klik dan hier. 

"Het geeft voldoening om mensen met een hulpvraag een goede dagbesteding te bieden."

Na de studie ben je breed inzetbaar in de zorgsector. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

  • Werkbegeleider sociale werkvoorziening (dier, groen)
  • Medewerker (groene) zorginstelling
  • Medewerker reïntegratieprojecten
  • Werkbegeleider/bedrijfsleider van zorgvragers op een zorgboerderij

Tijdens de opleiding krijg je onder meer onderstaande vakken. Zo zorgen we ervoor dat je straks ook echt alles weet over de zorg voor mensen én dieren. Maar ook, bij niveau 4, wat er komt kijken bij het opzetten van een bedrijf. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals rekenen, Nederlands, Engels en SLB (studie- en loopbaanbegeleiding).

Communicatie  🌻Dierverzorging  🌻 Methodisch handelen 🌻 Begeleiden & Ontwikkelen 🌻 Zorg 🌻 Teelt 

Over Maatschappelijke Zorg & Groen moet je weten dat de opleiding wordt aangeboden door het Horizon College en wordt gegeven bij het Clusius College. Met jouw toekomst zit het wel goed, want alleen al in Noord-Holland zijn er ruim 100 agrarische zorgbedrijven. Deze bedrijven bieden zorgvragers een zinvolle dagbesteding waarbij ze jouw hulp hard nodig hebben. Via het Horizon College kun je je aanmelden voor deze opleiding.

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Van deze opleiding moet je weten dat je je moet aanmelden via het Horizon college. 

Ook vind je hier de schoolgidsen van de vestigingen vinden en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.

Social media

Benieuwd naar wat er zoal op de opleiding gebeurt? Neem dan een kjkje op social media: