Jij zorgt graag voor mens en dier. Je creëert een zinvolle dagbesteding in een groene omgeving voor mensen met een hulpvraag. Je plant 's morgens de werkzaamheden in op het activiteitenbord. Samen met de cliënten ga je daarna aan de slag. Bijvoorbeeld kippen voeren, pony's borstelen of de voergang aanvegen. Op een dag is er van alles te doen. Jij zorgt ervoor dat alles is geregeld en dat iedereen voldoende uitdaging krijgt en werkplezier heeft.

"Het geeft voldoening om mensen met een hulpvraag een goede dagbesteding te bieden."

Na de studie ben je breed inzetbaar in de zorgsector. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

  • Werkbegeleider/bedrijfsleider bij een zorgbedrijf
  • Medewerker (groene) zorginstelling
  • Activiteitenbegeleider
  • Werkbegeleider sociale werkvoorziening (dier, groen, plant)
  • Medewerker reïntegratieprojecten
  • Werkbegeleider/bedrijfsleider van zorgvragers op een kinderboerderij

Tijdens de opleiding krijg je onder meer onderstaande vakken. Zo zorgen we ervoor dat je straks ook echt alles weet over de zorg voor mensen én dieren. Maar ook wat er komt kijken bij het opzetten van een bedrijf. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals rekenen, Nederlands, Engels en SLB (studie- en loopbaanbegeleiding).

Zorg & ondersteuning zorgvragers 🌻 Ontwikkelingspsychologie 🌻 Gesprekstechnieken🌻Dierverzorging 🌻 Economie 🌻 Opstellen ondersteuningsplan 🌻 Leidinggeven

Over Maatschappelijke Zorg & Groen moet je weten dat vanaf volgend schooljaar (2019-2020) de opleiding wordt aangeboden als cross-over in samenwerking met het Horizon College. Met deze samenwerking krijgt de opleiding (werkbegeleider Zorgbedrijf (niv. 3) en Bedrijfsleider Zorgbedrijf (niv. 4)) een juiste positie in het opleidingsaanbod van zowel het Clusius College als het Horizon College. De opleiding blijft gegeven worden op het Clusius College waarbij de expertise van het Horizon College wordt ingezet bij diverse modules. Met jouw toekomst zit het wel goed, want alleen al in Noord-Holland zijn er ruim 100 agrarische zorgbedrijven. Deze bedrijven bieden zorgvragers een zinvolle dagbesteding waarbij ze jouw hulp hard nodig hebben.

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook vind je hier de schoolgidsen van de vestigingen vinden en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.