Student worden bij het Clusius College

Aanmelden doe je zo

Bedankt voor je interesse in één van onze opleidingen. Voordat je je aanmeldt; kijk eerst naar welk mbo-niveau bij jou past, de algemene en de opleidingsspecifieke toelatingseisen.

Meld je voor 1 april aan!

Voor 1 april aanmelden is belangrijk! Zeker bij opleidingen met een beperkt aantal opleidingsplaatsen waarvoor mogelijk geloot gaat worden. Dit geldt voor de opleiding Dierverzorging niveau 3 en 4, Paardenhouderij niveau 3 en 4 en Dierenartsassistent/paraveterinair niveau 4.

Welk mbo-niveau past bij jou?

Het mbo heeft verschillende niveaus. In dit schema zie je met welke vooropleiding je tot welk opleidingsniveau toelaatbaar bent.

Wat zijn de toelatingseisen en het aantal opleidingsplaatsen?

Het Clusius College heeft haar toelatingseisen opgeschreven in het Toelatingsbeleid mbo. Dit document vind je hier. Naast deze algemene toelatingseisen hebben een aantal van onze mbo-opleidingen ook specifieke toelatingseisen. In deze specifieke toelatingseisen staan competenties en vaardigheden beschreven die je nodig hebt in de opleiding, mogelijke aanvullende eisen voor toelating en het aantal opleidingsplaatsen. Klik hier voor een overzicht van de specifieke toelatingseisen per opleiding.

Meld je aan digitaal of met het aanmeldingsformulier

Je kunt je vanaf 1 februari 2017 hier digitaal aanmelden! Het is ook mogelijk het aanmeldingsformulier volledig in te vullen en in te leveren bij de desbetreffende mbo-vestiging.
Aanmeldingsformulier MBO 2017-2018

Maak een Digitaal DoorstroomDossier (DDD) aan.

Na je aanmelding maak je een DDD aan. In dit dossier staat informatie over jou en je vorige opleiding of huidige werkgever die we nodig hebben om jou goed te kunnen begeleiden bij het Clusius College. Dit dossier vul je samen met jouw mentor, decaan of werkgever in. Het dossier is onderdeel van de aanmelding en noodzakelijk om de aanmelding definitief te maken, zodat we je kunnen uitnodigen voor een intakegesprek.
Je ontvangt de activatiecode voor het aanmaken van een account van je school. Ben je een zij-instromer of heb je geen activatiecode ontvangen gebruik dan de onderstaande code.

Ga naar: www.digitaaldoorstroomdossier.nl
Gebruik (indien je geen eigen code hebt ontvangen) de activatiecode: T96EWF8G

Heb je tijdens het invullen problemen of vragen, neem dan contact op met de Intergrip helpdesk, helpdesk@digitaaldoorstroomdossier.nl, of bel de helpdesk via telefoonnummer 0318-860052.
Andere vragen over het DDD? Vraag het je decaan of neem contact op met de mbo-vestiging van jouw toekomstige opleiding.

Klaar voor je intakegesprek?

Na je aanmelding ontvang je belangrijke informatie over de mogelijke loting en de intake van de opleiding.
Wat je precies moet doen voor de intake en wanneer deze plaatsvindt, staat in deze informatie. De intake kan per opleiding verschillen. Het gesprek wordt meestal aangevuld met (digitale) testen. Er zijn ook opleidingen waarvoor je een motivatie moet opgeven, een praktijkdeel moet uitvoeren en/of een opdracht moet maken. Dit staat beschreven in de specifieke toelatingseisen van de opleiding.

We hopen je gauw te zien op het Clusius College!