Tuin, Park & Landschap

Wil je leren hoe je tuinen en plantsoenen aanlegt en onderhoud? Ben je ondernemend, werk je graag in de buitenlucht en houd je van aanpakken? En vind je het leuk om met mensen om te gaan en ben je handig met machines? Dan is deze opleiding iets voor jou!

"Ik druk graag mijn stempel op de groene leefomgeving."

Over het vakgebied

Als hovenier en groenvoorziener leer je alles over beplanting, maar ook over houtwerk, straatwerk, metselen, beregening en verlichting. Je verdiept je in aanleg en onderhoud van tuinen, het organiseren en plannen van de werkzaamheden, tuinontwerpen, begroten en leiding geven. Je leert te werken met machines die je ook zelf moet onderhouden.

Nog even dit...

Een dagje uit, even ontspannen, genieten van een mooi uitzicht of gewoon een prettige leefomgeving… Iedereen vindt ‘groen’ belangrijk! Met deze opleiding draag jij eraan bij dat iedereen van een groene omgeving kan blijven genieten.

Inhoud van de opleiding

  • Je gaat aan de slag met ontwerp, aanleg en onderhoud van groen. Daarom krijg je in je opleiding te maken met onderwerpen als: aanleg en onderhoud, plantenkennis, techniek, bodemkunde, bemestingsleer, gewasbescherming, constructies en Flora- en Faunawet.

  • Je werkt in een bedrijf en dus krijg je vakken als: computervaardigheden, communicatie, management, basisveiligheid en VCA (veiligheid, gezondheid en milieu),

  • Je bent onderdeel van de samenleving, hebt te maken met andere mensen en dus krijg je vakken als: communicatie, Nederlands, Engels, biologie, economie,SLB (studie- en loopbaanbegeleiding).

  • Welke vakken je precies krijgt, is afhankelijk van het niveau dat je volgt.

 

Wat kun je worden met deze opleiding?
Wat kun je worden met deze opleiding?
  • Hovenier
  • Medewerker groenvoorziening
  • Bos-, natuur- en landschapsbeheerder
  • Werkvoorbereider op een groenafdeling
  • Manager groenbedrijven

Volg deze opleiding in

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de toelatingseisen van de opleiding vinden. En tenslotte de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.