*** Deze opleiding start komend schooljaar  (2018-2019) niet. ***

*** Schooljaar 2019-2020 wordt de opleiding weer aangeboden. ***

De buitenwereld is jouw wereld. Lekker in de buitenlucht samenwerken met collega's, gasten en klanten. Je vindt het belangrijk dat mensen kunnen genieten van hun omgeving. Naast het aanleggen en verzorgen van groen leer je ook hoe je alles eromheen kan onderhouden. Zoals machines en gebouwen. Maar ook hoe je activiteiten organiseert. En hoe je de marketing daarvan doet. Een brede en handige opleiding voor aanpakkers. Een buitenkansje voor natuurliefhebbers.

"Met deze studie kan ik straks alle kanten op. Maar ik werk in ieder geval veel buiten en met techniek."

Na de opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies die samenhangen met het beheer van natuur-, water- en recreatieparken. Je kunt bijvoorbeeld direct aan de slag als:

  • Medewerker/manager bungalowpark of camping
  • Buitendienstmedewerker bij waterschappen
  • Greenkeeper bij een golfbaan
  • Medewerker jachthaven

Tijdens de opleiding krijg je onder meer de onderstaande vakken. Zo zorgen we ervoor dat je straks ook echt alles weet over het onderhouden van groen, machines en gebouwen. Tevens leer je activiteiten organiseren. En de marketing en communicatie hiervan. Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, burgerschap en SLB (studie- en loopbaanbegeleiding).

Veiligheid, Milieu & Techniek 💦 Natuur & Water 💦 Communicatie en gastvriendelijkheid 💦 Groen Onderhoud 💦 Economie & Bedrijf 💦 Landschappelijk onderhoud

Over de opleiding Natuur, Water & Recreatie moet je nog weten dat er veel projecten worden georganiseerd in samenwerking met het bedrijfsleven. Zo ontwikkel je de vaardigheden die je later in de praktijk goed kunt gebruiken!

De opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de schoolgidsen van de vestigingen vinden en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.