Natuur, Water & Recreatie

Je werkt graag in de buitenlucht en kunt goed samenwerken. Je weet hoe je netjes om moet gaan met klanten en gasten. Je bent technisch en kunt prima zelfstandig de oplossing voor een probleem vinden. 

"Met deze opleiding kun je alle kanten op. De één kiest voor het werk in een jachthaven en de ander gaat bij het waterschap aan de slag."

Over het vakgebied

Nederland is rijk aan natuur, water en recreatiegebieden. Jij levert graag je bijdrage aan een goed verzorgde recreatiesector, schoon (vis)water en een aantrekkelijk landschap. In de opleiding is veel aandacht voor het onderhoud van recreatieterreinen. Dit betreft zowel onderhoud in het groen als onderhoud aan gebouwen en toestellen. Je leert omgaan met gasten en problemen oplossen. Verder ontwikkel je communicatieve vaardigheden, organisatie- en marketingcapaciteiten én een gezonde handelsgeest.

Nog even dit...

Je bent actief in een dynamische omgeving. Welk project jij ook aanpakt, je weet wat je te doen staat om plannen gerealiseerd te krijgen. Dat kan ook niet anders, want je hebt vanuit je opleiding Natuur, Water & Recreatie een stevige en brede basis meegekregen.

Inhoud van de opleiding

  • Waar het recreatie en toerisme betreft, leer je tijdens de opleiding van alles over onderhoud in groen, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan machines en gebouwen, het organiseren en begeleiden van sport- en spelactiviteiten en marketing en communicatie.

  • Verder in de opleiding kun je je specialiseren in thema’s als waterbeheer of natuurbeheer.

Projecten 

Leren doe je tijdens je opleiding vaak in projectvorm. Tijdens deze projecten ontwikkel je de vaardigheden die je later in de praktijk goed kunt gebruiken.

Wat kun je worden met deze opleiding?
Wat kun je worden met deze opleiding?
  • Medewerker/manager bungalowpark of camping
  • Medewerker jachthaven
  • Medewerker bij bedrijf met outdooractiviteiten
  • Buitendienstmedewerker bij waterschappen 
  • Greenkeeper bij een golfbaan

Volg deze opleiding in

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de toelatingseisen van de opleiding vinden. En tenslotte de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.