Monteur Mobiele Werktuigen

De ene keer maak je een trekker afleveringsklaar en de andere keer verhelp je de storing van een brandstofpomp. Ben jij technisch vaardig, heb jij geen probleem bij het lezen van een technisch handboek en houd jij van afwisselend werk? 

"Het oplossen van een technische storing is voor mij een uitdaging."

Over het vakgebied

Van techniek en sleutelen krijg jij nooit genoeg. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je alles wilt weten over de werking van een trekker, shovel, heftruck of combine. In de praktijk van de monteur mobiele werktuigen is geen machine hetzelfde. Of het nu gaat om de motorisering, elektronica, constructiewerk of hydrauliek, jij wilt er alles van weten om een oplossing bij eventuele storing of schade te kunnen bieden. Je kunt heel goed zelfstandig werken, maar met jouw kennis ben je ook goed in staat om je collega’s te assisteren bij complexe reparaties of machine-inspecties. Uiteraard sta je in het contact met leveranciers van onderdelen, gereedschappen en onderhoudsmiddelen ook prima je mannetje.

Nog even dit...

Met welke mobiele werktuigen je ook aan de gang gaat, het zijn allemaal staaltjes van techniek. Jij doet het onderhoud of voert reparaties uit waardoor iedere klant en zijn machine zonder storing veilig aan het werk kan. Als monteur mobiele werktuigen weet jij altijd nauwkeurig en volgens planning te werken. De opleiding is opgezet door het Clusius College in samenwerking met ROC Kop van Noord-Holland.

Inhoud van de opleiding

  • Als monteur mobiele werktuigen wordt er van je verwacht dat je technische handleidingen en schema’s kunt lezen en dat je nauwkeurig, planmatig en systematisch werkt. Dat leer je onder meer in de projecten waar jij tijdens je studie aan gaat werken.

  • In de praktijk moet je technisch vaardig, veilig en milieubewust met machines, materialen en gereedschap om kunnen gaan. Ook dat komt uitvoerig terug in het lesprogramma dat je krijgt aangeboden.

  • Je bent de ene keer binnen het bedrijf en de andere keer bij de klant aan werk. Met de afwisselende lessituaties leer je zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Je kunt als monteur van grote machine aan de slag bij:
Je kunt als monteur van grote machine aan de slag bij:
  • Landbouwmechanisatiebedrijven
  • Loonbedrijven
  • Grondverzet
  • Bedrijven in de weg- en waterbouw
  • Dealers van tuin- en parkmachines

Volg deze opleiding in

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de toelatingseisen van de opleiding vinden. En tenslotte de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.