Jij hebt een voorliefde voor grote machines. En deze opleiding is jouw kans om er nog meer over te leren. Je leert alles over het werken met machines. Van trekkers tot graafmachines. Over het bedienen en het onderhoud. Maar bijvoorbeeld ook over het zaaien met GPS. Of hoe je een goed zandbed maakt voor de aanleg van een weg.

Een afwisselende opleiding voor doorzetters. 

"Als je voor deze richting kiest, dan weet je dat geen dag hetzelfde is. Soms loopt alles gesmeerd en op schema maar er zijn ook dagen dat het anders loopt door bijvoorbeeld machinepech."

Na deze opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies die samenhangen met groen, grond en infra. Je kunt bijvoorbeeld direct aan de slag als:

  • Medewerker agrarisch loonbedrijf
  • Medewerker cultuurtechnisch loonbedrijf
  • Chauffeur zelfrijdende landbouwmachines en trekkers
  • Kraanmachinist in weg- en waterbouw
  • Technisch medewerker grootgroenbeheer

Tijdens de opleiding zorgen we er met onderstaande vakken voor dat je straks ook echt alles weet over de verschillende machines die jij gebruikt. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, maatschappij & cultuur, SLB (studie- en loopbaanbegeleiding) en rekenen.

Welke vakken je precies krijgt, is afhankelijk van het niveau dat je volgt.

Techniek 🔧 Basisveiligheid (VCA) 🔧 Heftruckcertificaat 🔧 Gewasbescherming 🔧 Flora & fauna 🔧 Management 🔧 Gebruik computer

Over de opleiding Groen, Grond & Infra moet je nog weten dat je straks meewerkt aan de productie van voedsel en de vorming van het landschap. Want waar je ook kijkt, of je nu in de stad bent of op het platteland, onze omgeving is gevormd met hulp van machines.

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de toelatingseisen van de opleiding vinden. En tenslotte de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.