Groen, Grond & Infra

Aardappels oogsten, ruwvoer inkuilen en wegen aanleggen. Allemaal klussen die ondenkbaar zijn zonder trekkers, shovels en graafmachines. Heb jij een voorliefde voor werken met zulke grote machines? Meld je dan aan voor deze opleiding.

 

"Als je voor deze richting kiest, dan weet je dat geen dag hetzelfde is. Soms loopt alles gesmeerd en op schema maar er zijn ook dagen dat het anders loopt door bijvoorbeeld machinepech."

Over het vakgebied

De opleiding draait om het werken met machines. Het gaat daarbij niet alleen om het sturen. Je weet ook hoe je bijvoorbeeld moet zaaien met GPS of hoe je een goed zandbed maakt voor de aanleg van een weg. Dagelijks onderhoud voer je zelf uit. Natuurlijk ben je in het bezit van enkele certificaten die je nodig hebt om de machines te bedienen. Van veilig werken langs de weg tot heftruckcertificaat. Ook ben je bekend met de belangrijkste wet- en regelgeving waarmee je te maken krijgt, zoals mesttransport, grondtransport en flora en fauna. Je kunt zelfstandig en onder tijdsdruk werken, waarbij de omgang met klanten, collega´s en opdrachtgevers je goed afgaat. Je loopt stage bij uiteenlopende bedrijven waar met grote machines gewerkt wordt.

Nog even dit...

Als je na deze opleiding aan het werk gaat, werk je mee aan de productie van voedsel en aan de vorming van het landschap. Want waar je ook kijkt, of je nu in de stad bent of op het platteland, onze omgeving is gevormd met hulp van machines.

Inhoud van de opleiding

  • Je leert van alles over de verschillende machines die jij gebruikt, dus besteden we aandacht aan techniek, basisveiligheid (VCA), heftruckcertificaat, gewasbescherming licentie 1 en flora & fauna.

  • Daarnaast krijg je algemene vakken als: Nederlands, economie, management, gebruik computer, maatschappij & cultuur, SLB (studie- en loopbaanbegeleiding) en rekenen. Welke vakken je precies krijgt, is afhankelijk van het niveau waarop je de opleiding volgt.

 

Wat kun je worden met deze opleiding?
Wat kun je worden met deze opleiding?
  • Medewerker agrarisch loonbedrijf
  • Medewerker cultuurtechnisch loonbedrijf
  • Chauffeur zelfrijdende landbouwmachines en trekkers
  • Kraanmachinist in weg- en waterbouw
  • Technisch medewerker grootgroenbeheer

Volg deze opleiding in

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de toelatingseisen van de opleiding vinden. En tenslotte de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.