Groen & Styling


In de wereld van styling en vormgeving worden bloemen, planten en duurzame materialen steeds belangrijker. Ze geven sfeer en maken een ruimte of gebouw veel prettiger en gezonder om in te wonen of te werken. Heb jij een passie voor groen en wil jij met jouw creativiteit een bijdrage leveren aan de inrichting van de wereld om je heen?

Kies dan voor een opleiding op het gebied van Groen & Styling en leer als geen ander hoe je styling en groen met elkaar kunt combineren. Van het samenstellen van een eigentijds boeket, het inrichten van een kleurrijke etalage, tot het stylen van een heel gebouw. Het kan allemaal.

Met ingang van komend schooljaar ('22-'23) worden de huidige opleidingen Bloem & Design en In- & Outdoor Styling samengevoegd tot de nieuwe opleiding Groen, Bloem & Styling. Een brede opleiding voor creatieve mensen die hun passie voor groen willen combineren binnen de veelzijdige wereld van styling en vormgeving. De opleiding wordt aangeboden op de locatie Alkmaar. 

Wie ben jij?

Jij hebt oog voor de wereld om je heen. Je bent gevoelig voor trends en sfeer en je weet wat een ruimte prettig maakt. Je bent creatief, maar zeker ook praktisch: voor jou is een ruimte of een voorwerp een gebruiksvoorwerp met een functie en een doel. Je bent gemotiveerd en wilt hard werken om in de boeiende en de veelzijdige wereld van ontwerpen en vormgeven jouw weg te vinden.

Waar houd je van?

Je houdt van vormen en kleuren, van bloemen en planten, van mooie dingen. Je kunt genieten van slimme oplossingen waarover is nagedacht. De natuur is voor jou een inspiratiebron.

Wat kun je?

Je kunt een idee vertalen in een vernieuwend product. Je weet hoe je een ruimte sfeer en uitstraling kunt geven. Je hebt gevoel voor nieuwe stijlen en opkomende trends én je hebt zakelijk inzicht. Je kunt goed luisteren en de juiste vragen stellen, zodat je helder krijgt wat de klant van je vraagt.