Jij hebt een voorliefde voor grote machines. En deze opleiding is jouw kans om er nog meer over te leren. Je leert alles over het werken met machines. Van trekkers tot graafmachines. Over het bedienen en het onderhoud. Maar bijvoorbeeld ook over het zaaien met GPS. Of hoe je een goed zandbed maakt voor de aanleg van een weg.

Een afwisselende opleiding voor doorzetters. Wil je meer informatie over deze opleiding? Klik dan hier.

"Als je voor deze richting kiest, dan weet je dat geen dag hetzelfde is. Soms loopt alles gesmeerd en op schema maar er zijn ook dagen dat het anders loopt door bijvoorbeeld machinepech."

Na deze opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies op het gebied van groen, grond en infra. Je kunt bijvoorbeeld direct aan de slag als:

  • Medewerker agrarisch loonbedrijf
  • Medewerker cultuurtechnisch loonbedrijf
  • Chauffeur zelfrijdende landbouwmachines en trekkers
  • Kraanmachinist in weg- en waterbouw
  • Technisch medewerker grootgroenbeheer

Tijdens de opleiding zorgen we er met onderstaande vakken voor dat je straks ook echt alles weet over de verschillende machines die jij gebruikt. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, maatschappij & cultuur, SLB (studie- en loopbaanbegeleiding) en rekenen.

Welke vakken je precies krijgt, is afhankelijk van het niveau dat je volgt.

Techniek 🔧 Basisveiligheid (VCA) 🔧 Heftruckcertificaat 🔧 Gewasbescherming 🔧 Flora & fauna 🔧 Management 🔧 Gebruik computer

Over de opleiding Groen, Grond & Infra moet je nog weten dat je straks meewerkt aan de productie van voedsel en de vorming van het landschap. Want waar je ook kijkt, of je nu in de stad bent of op het platteland, onze omgeving is gevormd met hulp van machines.

Ga je niveau 2 volgen dan heb je het eerste jaar volledig les met stage (BOL). Het tweede jaar kun je kiezen of je wilt werken en leren (BBL) of  nog een jaar volledig les met stage volgt (BOL). Voor niveau 3 geldt dat de opleiding de eerste twee jaar bestaat uit volledig les met stage met stage is (BOL) en dat je het derde (laatste jaar) ook de keuze kunt maken tussen BOL en BBL.

Goed om te weten

T-rijbewijs

Sinds 1 juli 2015 moeten niet alleen bestuurders van landbouwtrekkers, maar ook bestuurders van grondverzetmachines en voertuigen als rooimachines en maaidorsers een trekkerrijbewijs (T-rijbewijs) hebben. Voor de opleidingen zoals agrarisch loonwerk is het T-rijbewijs wettelijk verplicht. Voordat je op stage kunt of in de sector aan het werk gaat, moet je in het bezit zijn van een T-rijbewijs. Zonder dit rijbewijs is het niet mogelijk om je diploma voor de opleiding te halen.

De kosten voor het T-rijbewijs zijn voor je eigen rekening. Wel kan je als student agrarisch loonwerk, cultuurtechnisch loonwerk of akkerbouw een deel van de kosten voor het halen van je T-rijbewijs vergoed krijgen via Cumela Nederland.

Aanvragen van de vergoeding kan hier.

Meer informatie over de vergoeding kun je hier lezen.

 

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

En tenslotte de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.