Food


Zet het maar eens op tafel: ontbijt, lunch en diner. Voor 17 miljoen mensen elke dag weer. Dat gaat niet vanzelf. Food is dan ook een hele spannende, hightech wereld die volop in beweging is.

Voeding is de basis voor alles en iedereen. Kwaliteit, voedselveiligheid en voorlichting over een gezonde levensstijl zijn hierin belangrijke onderdelen.

Heb jij al trek gekregen? Je kunt kiezen uit drie verschillende opleidingen op dit gebied.

Wie ben jij?

Je bent praktisch en nieuwsgierig, je wilt graag weten waar onze voedingsmiddelen uit bestaan en vindt het belangrijk dat voeding van goede kwaliteit is. Je vindt gezondheid belangrijk en je weet dat voeding daar een grote bijdrage aan levert. Je hebt gevoel voor techniek en oog voor detail. Je weet hoe belangrijk kwaliteit en veiligheid zijn in deze sector.

Waar houd je van?

Je houdt van afwisseling. Je vindt het leuk om te zorgen voor de basisproducten van onze voeding en alles wat daarbij komt kijken (hoe komt die melk van de koe eigenlijk in het pak op tafel?). Je houdt ervan om nieuwe producten te bedenken en aan de man te brengen. Je krijgt een kick van het verbeteren of verfraaien van een bestaand product.

Wat kun je?

Als je iets wilt weten op het gebied van voeding, zoek je het uit tot op de bodem. Je bent bewust van het belang van voedselveiligheid en hygiëne en hebt interesse in de wijze van van produceren, techniek en het aansturen van mensen. Je volgt trends op de voedingsmarkt (Oranje-snacks, ‘superfood’!). Je kunt commercieel denken en handelen en een (nieuw) product in de markt zetten. Je hebt geen ‘negen tot vijf’-mentaliteit en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Benieuwd naar wat er zoal op de opleidingen binnen het cluster gebeurt?
Neem dan een kijkje op social media: