Jij bent gek op dieren. En deze opleiding is jouw kans om er nog meer over te leren. Bijvoorbeeld hoe je verschillende diersoorten moet verzorgen. Maar ook welke voeding ze nodig hebben en waarom hygiëne zo belangrijk is. Natuurlijk is ook het contact met klanten belangrijk. Jij weet straks precies hoe je goed advies kunt geven. En hoe je de kosten voor voer en verzorging berekent.

Een veelzijdige opleiding voor aanpakkers. Dé opleiding voor dierenliefhebbers. Wil je meer verdiepende informatie over de opleiding? Klik dan hier.

"Als je weet hoe je met dieren om moet gaan, is en blijft het leuk!"

Na de opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies die samenhangen met de verzorging van dieren. Je kunt bijvoorbeeld direct aan de slag als:

  • Medewerker dierenspeciaalzaak
  • Beheerder dierenasiel
  • Houder van een dierenpension
  • Medewerker kinderboerderij
  • Dierverzorger in dierentuin

Tijdens de opleiding zorgen we er met onderstaande vakken voor dat je straks ook echt alles weet over dierverzorging. En over het werken in een dierenwinkel. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en SLB (studie- en loopbaanbegeleiding).

Welke van deze vakken je krijgt, hangt af van het niveau dat je volgt.

Voeren 🐦 Verzorgen 🐦 Begeleiden 🐦 Voortplanting van (gezelschaps)dieren 🐦 Hygiëne 🐦 Eerste hulp 🐦 Computergebruik 🐦 Klantcontact 🐦 Economie

Met deze opleiding achter de rug, kun je dieren verzorgen én je kennis delen met klanten en bezoekers. Want veel mensen houden van dieren, maar dat betekent niet dat ze er alles van weten. Jij straks wel!

Goed om te weten

Voor de niveau 3 en 4 opleidingen dierverzorging en voor de opleiding dierenartsassistent is er een maximum gesteld aan het aantal studenten dat de opleiding kan gaan volgen. Dit doen we omdat we dan zeker zijn van voldoende stageplaatsen, maar ook letten we hierbij op het aantal baankansen in de regio. Leerlingen van het Clusius College vmbo (en mbo) krijgen vanaf 1 oktober 2021 tot en met 1 november 2021 het alleenrecht om zich voor deze opleidingen aan te melden. Vanaf 2 november 2021 kan iedere leerling, ongeacht de school van herkomst, zich aanmelden voor deze opleidingen en gaat het op volgorde van aanmelding. Meer informatie staat in het Toelatingsbeleid mbo.

In het overzicht hiernaast staat meer achtergrondinformatie van de opleiding. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris en meer.

Ook vind je hier de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.

Benieuwd naar wat er zoal op de opleidingen Dierverzorging en Dierenartsassistent gebeurt?
Neem dan een kijkje op de socials: