Jij bent gek op dieren. En deze opleiding is jouw kans om er nog meer over te leren. Over de verzorging van verschillende soorten dieren. Maar ook over het assisteren van een dierenarts. Bijvoorbeeld bij het maken van röntgenfoto’s. En het uitvoeren van labonderzoek, de administratie en klantcontact. Je weet straks ook alles over anatomie en ziektebeelden. Mede door jouw inzet gaan cliënt en dier tevreden weer naar huis! 

Wil je meer verdiepende informatie over de opleiding? Klik dan hier.

"Een dierenartsassistent(e) is een duizendpoot. Onze opleiding geeft je een stevige basis om dit veelzijdige beroep in de praktijk te kunnen uitoefenen."

Na de opleiding ben je breed opgeleid voor allerlei functies die samenhangen met de verzorging van dieren. Je kunt bijvoorbeeld direct aan de slag als:

  • Assistent in een gezelschapsdierenpraktijk
  • Assistent in een gemengde praktijk
  • Andere beroepen waar dieren centraal staan

Tijdens de opleiding krijg je onder meer onderstaande vakken. Zo zorgen we ervoor dat je straks de dierenarts perfect kunt assisteren bij behandelingen en operaties. Maar ook hoe je klanten te woord staat en administratie uitvoert. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, communicatie, rekenen en SLB (studie- en loopbaanbegeleiding).

Instrumentenleer 🐦 Algemene assistentie & ziekenverzorging 🐦 Anatomie 🐦 Ziektekunde 🐦 Farmacologie 🐦 Röntgenologie 🐦 Laboratoriumwerkzaamheden

Voor de opleiding Dierenartsassistent Paraveterinair is het belangrijk dat je van aanpakken en hard werken houdt. En je bent niet bang om je handen vies te maken. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je graag met dieren én mensen werkt.

Goed om te weten

Voor de niveau 3 en 4 opleidingen Dierverzorging en voor de opleiding Dierenartsassistent Paraveterinair is er een maximum gesteld aan het aantal studenten dat de opleiding kan gaan volgen. Dit doen we omdat we dan zeker zijn van voldoende stageplaatsen, maar ook letten we hierbij op het aantal baankansen in de regio. Leerlingen van het Clusius College vmbo (en mbo) krijgen van 1 oktober 2021 tot en met 1 november 2021 het alleenrecht om zich voor deze opleidingen aan te melden. Vanaf 2 november 2021 (09:00 uur) kan iedere leerling, ongeacht de school van herkomst, zich aanmelden voor deze opleidingen en gaat het op volgorde van aanmelding. Meer informatie staat in het Toelatingsbeleid mbo.

In het overzicht hiernaast staat meer achtergrondinformatie van de opleiding. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris en meer.

Ook vind je hier de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.

Benieuwd naar wat er zoal op de opleidingen Dierverzorging en Dierenartsassistent Paraveterinair gebeurt?
Neem dan een kijkje op de socials: