Zorgbedrijf Dierenhouderij

Ben je graag buiten en lijkt het je leuk om voor mens èn dier te zorgen? Dan ben je bij deze opleiding op de juiste plek.

"Het is van groot belang dat je weet hoe je bepaalde doelgroepen van psychiatrische patiënten tot dementerenden, benadert"

Over het vakgebied 

Mensen ontmoeten, lekker buiten zijn, in de tuin werken, met de dieren aan de slag of samen eten koken… Als je de opleiding Zorgbedrijf Dierenhouderij hebt gedaan weet je als geen ander dat een fijne dagbesteding voor je cliënten bijdraagt aan een goede gezondheid en meer plezier in het leven. Om hen goed te kunnen begeleiden heb je een goede theoretische achtergrond, daarnaast heb verstand van dieren en snap je wat er komt kijken bij het werken in een zorgbedrijf. Dat betekent dat je leert hoe je mensen moet begeleiden. Je leert herkennen welke zorg ze nodig hebben. Wat kunnen ze zelf en waar kun jij begeleiding bieden? Welke activiteiten kun je organiseren? Daarnaast kom je te weten hoe je een bedrijf moet runnen en wat daarbij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan het plannen van werkzaamheden en het verzorgen van de dieren.

Nog even dit...

‘Wist je dat ezels heel rustig en gezellig zijn? Van ezels wordt iedereen vrolijk. Het is een leuke therapeut!’

Inhoud van de opleiding 

  • Bij deze opleiding draait het om de zorg voor mensen én dieren en dus besteden we aandacht aan: observeren, ontwikkelingspsychologie, communicatie, voeren en verzorgen van (gezelschaps-) dieren, hygiëne, dierenwelzijn en veiligheid.

  • Je leert wat komt kijken bij het opzetten van een bedrijf, dus besteden we aandacht aan: economie, management, leidinggeven en projectmatig werken.

  • Daarnaast krijg je algemene vakken als rekenen, Nederlands, Engels en SLB (studie- en loopbaanbegeleiding).

Extra diploma

Na je diplomering kun je met één jaar extra bij het ROC Kop van Noord-Holland het diploma Medewerker maatschappelijke zorg behalen. Hiermee verkrijg je dus een dubbel mbo-diploma waarmee je kansen op de arbeidsmarkt nog groter worden omdat je ook aan het werk kunt in een zorginstelling zonder ‘groene afdeling’.
 

Wat kun je worden met deze opleiding?
Wat kun je worden met deze opleiding?
  • Werkbegeleider bij een zorgboerderij
  • Medewerker (groene) zorginstelling
  • Activiteitenbegeleider
  • Zelfstandig ondernemer zorgboerderij
  • Medewerker reïntegratieprojecten

Volg deze opleiding in

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de toelatingseisen van de opleiding vinden. En tenslotte de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden.