Dierverzorging

Kun je goed omgaan met dieren én mensen en ben je iemand die van aanpakken weet? Dan zou deze opleiding wel eens goed bij je kunnen passen.

"Als je weet hoe je met dieren om moet gaan, is en blijft het leuk!"

Over het vakgebied

Als dierverzorger ben je niet alleen goed met dieren, ook voor vieze handen ben je niet bang. Het schoonmaken van een hok, stal of aquarium horen namelijk ook bij jouw beroep. Terwijl je met de dieren aan het werk bent, houd je ze goed in de gaten. Je ziet het dus wanneer ze zich anders gedragen en komt in actie als het nodig is. Tijdens de opleiding leer je veel over dieren. Je leert hoe je ze moet verzorgen, hoe ze zich gedragen, welke voeding ze nodig hebben en waarom hygiëne zo belangrijk is. Je krijgt les in de omgang met klanten. Ook leer je hoe je - volgens vaste regels - de kosten voor voer en verzorging berekent.

Nog even dit…

Met deze opleiding achter de rug, kun je dieren verzorgen én je kennis delen met klanten en bezoekers. Want veel mensen houden van dieren, maar dat betekent niet dat ze er alles van weten. Jij straks wel!

Inhoud van de opleiding 

  • Je gaat aan het werk als dierverzorger en dus krijg je les over: voeren / verzorgen / begeleiden voortplanting van (gezelschaps) dieren, hygiëne en verlenen eerste hulp bij dieren.

  • Je gaat aan het werk in bijvoorbeeld een dierenwinkel en dus krijg je les over: computergebruik, contact met klanten, economie en het organiseren van evenementen.

  • Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, SLB (studie- en loopbaanbegeleiding) en rekenen. Welke van deze vakken je krijgt, hangt af van het niveau dat je volgt.

 

Wat kun je worden met deze opleiding?
Wat kun je worden met deze opleiding?
  • Medewerker dierenspeciaalzaak
  • Beheerder dierenasiel
  • Houder van een dierenpension
  • Medewerker kinderboerderij
  • Dierverzorger in dierentuin

Volg deze opleiding in

Goed om te weten

Voor de niveau 3 en 4 opleidingen dierverzorging en paardenhouderij en paraveterinair is er een maximum gesteld aan het aantal studenten dat de opleiding kan gaan volgen. Dit doen we omdat we dan zeker zijn van voldoende stageplaatsen, maar ook letten we hierbij op het aantal baankansen in de regio. Leerlingen van het Clusius College vmbo (en mbo) krijgen tot 15 januari 2018 het alleenrecht om zich voor deze opleidingen aan te melden. Vanaf 15 januari 2018 kan iedere leerling, ongeacht de school van herkomst, zich aanmelden voor deze opleidingen en gaat het op volgorde van aanmelding. Meer informatie staat in het Toelatingsbeleid mbo.

In het overzicht hiernaast staat meer achtergrondinformatie van de opleiding. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris en meer.

Ook vind je hier de specifieke toelatingseisen van de opleiding, de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.