Dierenartsassistent

Help jij graag dieren en vind je het leuk om met mensen om te gaan? Kies dan voor deze mbo-opleiding. 

"Een dierenartsassistent(e) is een duizendpoot. Onze opleiding geeft je een stevige basis om dit veelzijdige beroep in de praktijk te kunnen uitoefenen."

Over het vakgebied

In een dierenartsenpraktijk heb je te maken met dieren én hun (zenuwachtige) baasjes. Daar kun jij prima mee omgaan. Je assisteert de dierenarts bij zijn werk, zoals: het spreekuur, het uitvoeren van lab-onderzoek en het maken van röntgenfoto’s. Natuurlijk voer je ook een zorgvuldige administratie. Voor dit alles heb je een goede theoretische achtergrond nodig. Daarnaast weet je van aanpakken en schrik je niet van vieze handen, want er moet ook schoongemaakt worden. Als het nodig is, kom je snel in actie. Je ontvangt klanten, schrijft recepten uit en bent het visitekaartje van de praktijk. Mede door jouw inzet gaan cliënt en dier tevreden naar huis. Met het diploma op zak weet je veel over anatomie en ziektebeelden bij verschillende diersoorten.

Inhoud van de opleiding 

  • Je assisteert de dierenarts bij behandelingen en operaties. Daarom krijg je vakken als: instrumentenleer, algemene assistentie & ziekenverzorging, anatomie, gezondheidsleer, beheren medicijnen, röntgenologie, laboratoriumwerkzaamheden en anesthesiologie.

  • Je staat mensen te woord en voert de administratie. Daarom krijg je vakken als: uitvoeren receptie, gebruik computer, Nederlands, communicatie, SLB (studie- en loopbaanbegeleiding), rekenen en Engels.

Wat kun je worden met deze opleiding?
Wat kun je worden met deze opleiding?
  • Assistent in een dierenartsenpraktijk
  • Assistent in een dierenkliniek
  • Andere beroepen waar dieren centraal staan

 

Volg deze mbo opleiding in

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de toelatingseisen van de opleiding vinden. En tenslotte de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden.