Dierenartsassistent

Help jij graag dieren en vind je het leuk om met mensen om te gaan? Kies dan voor deze mbo-opleiding. 

"Een dierenartsassistent(e) is een duizendpoot. Onze opleiding geeft je een stevige basis om dit veelzijdige beroep in de praktijk te kunnen uitoefenen."

Over het vakgebied

In een dierenartsenpraktijk heb je te maken met dieren én hun (zenuwachtige) baasjes. Daar kun jij prima mee omgaan. Je assisteert de dierenarts bij zijn werk, zoals: het spreekuur, het uitvoeren van lab-onderzoek en het maken van röntgenfoto’s. Natuurlijk voer je ook een zorgvuldige administratie. Voor dit alles heb je een goede theoretische achtergrond nodig. Daarnaast weet je van aanpakken en schrik je niet van vieze handen, want er moet ook schoongemaakt worden. Als het nodig is, kom je snel in actie. Je ontvangt klanten, schrijft recepten uit en bent het visitekaartje van de praktijk. Mede door jouw inzet gaan cliënt en dier tevreden naar huis. Met het diploma op zak weet je veel over anatomie en ziektebeelden bij verschillende diersoorten.

Inhoud van de opleiding 

  • Je assisteert de dierenarts bij behandelingen en operaties. Daarom krijg je vakken als: instrumentenleer, algemene assistentie & ziekenverzorging, anatomie, gezondheidsleer, beheren medicijnen, röntgenologie, laboratoriumwerkzaamheden en anesthesiologie.

  • Je staat mensen te woord en voert de administratie. Daarom krijg je vakken als: uitvoeren receptie, gebruik computer, Nederlands, communicatie, SLB (studie- en loopbaanbegeleiding), rekenen en Engels.

Wat kun je worden met deze opleiding?
Wat kun je worden met deze opleiding?
  • Assistent in een dierenartsenpraktijk
  • Assistent in een dierenkliniek
  • Andere beroepen waar dieren centraal staan

 

Volg deze mbo opleiding in

Goed om te weten

Voor de niveau 3 en 4 opleidingen dierverzorging en paardenhouderij en paraveterinair is er een maximum gesteld aan het aantal studenten dat de opleiding kan gaan volgen. Dit doen we omdat we dan zeker zijn van voldoende stageplaatsen, maar ook letten we hierbij op het aantal baankansen in de regio. Leerlingen van het Clusius College vmbo (en mbo) krijgen tot 15 januari 2018 het alleenrecht om zich voor deze opleidingen aan te melden. Vanaf 15 januari 2018 kan iedere leerling, ongeacht de school van herkomst, zich aanmelden voor deze opleidingen en gaat het op volgorde van aanmelding.Meer informatie staat in het Toelatingsbeleid mbo.

In het overzicht hiernaast staat meer achtergrondinformatie van de opleiding. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris en meer.

Ook vind je hier de specifieke toelatingseisen van de opleiding, de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.