'Ik was echt trots op mezelf!' Yara (student Dierverzorging) over haar ibpv

Ik ben Yara en tijdens mijn opleiding dierverzorging ben ik naar Zweden geweest. Ik heb gewerkt op een bedrijf met sledehonden.

Engels leren in vreemde omgeving

Ik wilde graag een ibpv doen omdat ik mijn Engels wilde verbeteren en omdat het me een hele mooie ervaring leek om zo lang in een vreemde omgeving te zitten. Ik ben hier om die reden ook alleen naartoe gegaan en niet met een klasgenoot.

Mooie ervaring

Ik heb dit bedrijf gevonden via stagemarkt.nl. Een ibpv is een hele mooie ervaring, je leert niet alleen van de werkzaamheden tijdens je stage maar ook van de taal, omgeving en gewoontes van het land. Zeker als je in een gastgezin zit.

Gastgezin

Ik vond het gastgezin overigens niet altijd even leuk omdat ik bij een groot gezin zat met jonge kinderen. Ik weet nu van mezelf dat als ik dit nog een keer zou doen, ik niet bij een gastgezin moet verblijven maar woonruimte voor mijzelf zou zoeken.

Trots op mezelf

Voor mij was het hoogtepunt aan het einde van mijn ibpv toen ik besefte dat ik 9 weken lang alleen in het buitenland had gezeten. Ik was toen echt trots op mezelf! Terugkijkend op de ibpv, wil ik andere studenten die hieraan denken dit nog zeggen: Iedereen die dit niet heeft gedaan heeft echt een kans gemist omdat het echt heel erg gaaf is om te doen!

Klik hier voor meer ervaringsverhalen ibpv.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Dierverzorging.