'Ik ben nu een stuk zelfverzekerder dan voor mijn ibpv!' Veerle (opleiding Voeding) over haar ibpv in Engeland

Hoi, mijn naam is Veerle Spigt, 18 jaar en voor mijn opleiding voeding en voorlichting vertrok ik begin 2020 op misschien wel het grootste avontuur van mijn leven: mijn internationale bpv.

Buitenlandse stage prioriteit

Al mijn hele leven heb ik iets met reizen, nieuwe plekken ontdekken en mezelf leren kennen. Bij mijn zoektocht naar een mbo school was het dan ook een prioriteit dat je op buitenlandstage mocht. England stond het hoogst op mijn lijstje en ook al zijn er niet veel voedingsstages in het buitenland door regels en protocollen, toch is het gelukt! Ik vond op stagemarkt het bedrijf LICKALIX, een klein ijs producerend bedrijf in Londen. Het bedrijf zal midden in een fusie en een verhuizing naar een andere fabriek maar het was een hele leuke stage! Het team was super gezellig en ik heb veel dingen geleerd, ook op het gebied van marketing en hoe ik mij flexibel op kan stellen. Meedraaien met de verschillende teams in de fabriek was super leerzaam en wandelen langs de Theems tijdens zonsondergang zal ik nooit meer vergeten!

Corona

Aangezien corona een steeds groter probleem werd in zowel Engeland als Nederland wist ik dat het elk moment over kon zijn maar toch heb ik vrijwel mijn hele stage periode echt kunnen genieten. Het eerder moeten vertrekken vanwege corona en een paar andere vervelende momenten waren niet leuk maar wel leerzaam.  

Persoonlijke groei

Ik zou iedereen een ibpv aanraden, niet alleen voor de geweldige ervaring maar ook voor je persoonlijke groei en uitbreiding van kennis. Je leert jezelf echt goed kennen als je je weg moet vinden in een onbekend land. Mijn tip aan jou? Plan, bedenk wat je wilt, waar je dit wilt en wat je daar voor nodig hebt, denk daarbij ook aan geld. Een ibpv is geweldig maar vooral in grote steden niet goedkoop.Maar boven alles GENIET!! Het is geweldig en ook de minder leuke momenten horen daarbij. Je hebt namelijk de donkere momenten nodig om de lichte momenten te herkennen.

Klik hier voor meer ervaringsverhalen ibpv.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Voeding.