Internationale stage (ibpv)

Op het Clusius College word je ook voorbereid op leven en werken in een internationale wereld. ​​​​​​​Zo krijg je tijdens je opleiding de mogelijkheid om een stage in het buitenland te doen. Dit heet internationale beroepspraktijkvorming (ibpv).  Van sledehonden verzorgen in Zweden, bollen kweken in Nieuw Zeeland tot werken op een veehouderijbedrijf met 3000 koeien in Amerika. Jaarlijks vertrekken tientallen mbo-studenten vanuit onze vestigingen in Alkmaar, Hoorn en Schagen voor een buitenlandse stage.

Bijzondere ervaring

Een ibpv is een bijzondere ervaring die je nooit meer vergeet! Je leert andere culturen kennen, verbetert je talenkennis, het staat goed op je CV en je wordt zelfstandiger. Je kunt bij ons stage lopen in Europa maar ook in landen buiten Europa. De keuze is reuze.

EUROPEA-International

Als Clusius College maken wij onderdeel uit van EUROPEA-Internatonal. Dit is het netwerk van groene scholen in Europa. Klik op de onderstaande social media icoontjes om de pagina's te bekijken waarop af en toe ook de internationale activiteiten van onze studenten voorbijkomen.