Je verdiept je bij deze opleiding in trendontwikkeling en kunst & cultuur. Je leert alles over het toepassen van materialen en vaktechnieken en vertaalt dit naar sfeer en ontwerp. 

Creativiteit, innovatie en advisering over styling en vormgeving zijn heel belangrijk. Ook leer je hoe je klantgericht kunt werken en komt je zakelijk inzicht aan bod. Daarnaast heb je aandacht voor duurzaamheid; een goede zorg voor het product, milieu en omgeving. 

"Van niets iets maken, is het mooiste wat er is."

Na de studie ben je breed opgeleid voor diverse creatieve functies inzetbaar in het bedrijfsleven. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

  • Allround stylist
  • Interieur / exterieur stylist
  • Event stylist

Of doorleren:

  • Hogeschool voor de kunsten Utrecht
  • Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten
  • Artemis Styling Academie
  • Gerrit Rietveld Academie

Tijdens de opleiding krijg je onder meer de onderstaande vakken. Zo zorgen we ervoor dat je straks ook echt alles weet over het proces van ontwerpen tot het maken van een vernieuwend product of inrichting. Maar ook dat je weet hoe je een eigen onderneming moet starten.

Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en SLB (studie, loopbaan & burgerschap).

Beeldende vorming 🌼 Grafische technieken 🌼 Ontwerpen 🌼 Project onderwijs 🌼 Kunst & cultuur 🌼 Visual merchandising 🌼 Event styling 🌼 Economie & bedrijf 🌼 Management 🌼 Styling en verkooptechnieken.

Over de opleiding In- & Outdoor Styling moet je nog weten dat er aandacht wordt besteed aan verschillende vakgebieden. Zo kun je ervaring opdoen in: interieur en styling, fotostyling en fotografie, productvormgeving, media, grafische vormgeving en visual merchandising.

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de schoolgidsen van de vestigingen vinden en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.