Bloem & Design

Bloemen brengen kleur en sfeer. Of het nu gaat om een bloemstuk in een etalage of in een rouwkapel, jij weet precies welke stijl bij welke klant past. Tijdens de opleiding Bloem & Design ontwikkel je niet alleen je creativiteit, maar ook je ondernemersvaardigheden. 

"Het lijkt me een uitdaging om een bruidsboeket te maken dat precies past bij de stijl en persoonlijkheid van de bruid."

Over het vakgebied 

Het werken met kleur, vorm en materiaal is de basis van de opleiding. Je ontwikkelt je creativiteit en maakt praktische werkstukken. Etaleren en presenteren spelen een belangrijke rol. Hierbij horen kennis van stijlen, trends en kunstgeschiedenis.
Naast vormgeving en design, besteden we aandacht aan managementvaardigheden, marketing, reclame & PR en het starten van een onderneming. Klantgericht denken en werken is belangrijk, want straks vragen klanten om jouw advies en deskundigheid. Je kunt de productkwaliteit bewaken en kent het logistieke proces dat bij het vak komt kijken. Met deze opleiding ben je op weg naar een creatief beroep.

Nog even dit…

Of je nu zelfstandig bloemist wordt, bloemstylist of medewerker in een tuincentrum: je bent onderdeel van de groene economie. Groen heeft de toekomst; als sector, als productiewijze, als manier van denken en doen. Doe jij met ons mee?

Inhoud van de opleiding

  • Je weet straks alles over bloemen en planten, dus krijg je vakken als: productverzorging, maken van bloemwerk en assortimentskennis.

  • Je hebt straks verstand van design en vormgeving en dus krijg je vakken als: etaleren, presenteren, vormgeving en kunstgeschiedenis.

  • Afhankelijk van het niveau van je opleiding is het mogelijk om je eigen onderneming te starten, dus krijg je vakken als: verkopen, gebruik computer, projectmatig werken, inkopen, voorraadbeheer, Nederlands, Economie, rekenen en SLB (studie- en loopbaanbegeleiding).

Projecten

Vaak ga je in je toekomstige werk aan de slag met (grote of kleinere) projecten. Daarom besteden we veel aandacht aan projecten tijdens de opleiding. Het gaat er om dat je de wens van de klant in bloemen kunt vertalen. Dat leer je door goed naar de klant te luisteren, door te overleggen en door samen te werken.

Wat kun je worden met deze opleiding?
Wat kun je worden met deze opleiding?
  • Bloemist, verkoopmedewerker en bloembinder
  • Interieurbeplanter
  • Arrangeur, vormgever en etaleur
  • Medewerker tuincentrum
  • Zelfstandig bloemist en ondernemer
  • Floraal vormgever

Volg deze opleiding in

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de toelatingseisen van de opleiding vinden. En tenslotte de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.