Met ingang van schooljaar ’22-’23 zijn de opleidingen Bloem & Design en In - & Outdoor Styling samengevoegd tot de opleiding Bloem, Groen & Styling. Een brede opleiding voor creatieve mensen die hun passie voor groen willen combineren met binnen de veelzijdige wereld van styling en vormgeving.

Ben je creatief en niet bang om “groene” vingers te krijgen? Heb jij een voorliefde voor het maken van bloemwerk, het stylen van ruimtes en het inrichten van een interieur? Hou jij ervan om met bloemen en planten de wereld een beetje mooier te maken? En wil je dit professioneel uitbouwen en van decoratie en vormgeving met groen je beroep maken? Dan is dit de opleiding die je zoekt!

Jij leert alles over ontwerpen en stylen met groen. En over presenteren en etaleren. Jij weet op welke wijze je creativiteit kan inzetten om beeld en sfeer te versterken naar een totaaladvies. Je maakt boeketten voor verschillende gelegenheden en ontwerpt bloemstukken voor een showroom of etalage. Of wat dacht je van verschillende plantenarrangementen tot hele winkelpresentaties of de aankleding van events. Je denkt in concepten en werkt thema’s uit. Maar je kunt ook klantgericht denken en werken. Daarbij is het belangrijk dat je leert hoe je een verkoopgesprek voert en een offerte schrijft en hoe je jouw ontwerp het beste presenteert. Jij zorgt dat klanten tevreden zijn en graag bij je terugkomen!

''Werken met de mooiste materialen, en van niets iets maken…..mooier is er niet.''

Na de studie ben je breed opgeleid voor allerlei functies in de bloemen- en stylingbranche. Je kan bijvoorbeeld direct aan de slag als:

  • Bloemstylist
  • Interieurstylist
  • floraal vormgever
  • bedrijfsleider/ medewerker bloemenwinkel
  • interieurontwerper
  • verkoopadviseur
  • eventstylist

Afhankelijk van je opleidingsniveau kun je na de opleiding ook doorleren op het hbo.

Tijdens de opleiding zorgen we ervoor dat je straks alles weet over bloemen, planten, design, trends, vormgeving en styling. En over de bijbehorende vaktechnieken, het werken met de nieuwste trends, verkoopvaardigheden, kunst en cultuur en duurzaamheid. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen, burgerschap en studie- en loopbaanbegeleiding. Volg je de opleiding op niveau 3 of 4 dan krijg je naast deze vakken ook nog economie en Engels. Door de inzet van keuzemodules gedurende je opleiding kun je je studie meer eigen maken, waarbij je kunt kiezen voor verbreding of verdieping. In het tweede leerjaar kun je overstappen naar een BBL-variant van de opleiding.

 

Groenstyling 🌼 Concept en ontwerp 🌼 Projecten 🌼 Grafische vormgeving 🌼 Trends & Ontwikkelingen 🌼 Verkoop en Styling 🌼 Economie & bedrijf

Over de opleiding moet je nog weten dat stage een belangrijk onderdeel van je opleiding is en dat je via projectonderwijs in aanraking komt met verschillende soorten opdrachten uit de praktijk. Zo verbreed je je horizon en ontwikkel je direct de juiste vaardigheden die je in de praktijk kunt gebruiken. Neem een kijkje bij enkele leuke opdrachten uit de praktijk.

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de schoolgidsen van de vestigingen vinden en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.

Benieuwd naar wat er zoal op de opleiding gebeurt? Neem dan een kijkje op social media:

In- & Outdoorstyling*


Bloem & Design*


Bloem & Design*

*Deze kanalen dragen nu nog de namen In- & Outdoorstyling en Bloem & Design. Vanaf schooljaar 22-23 zijn deze opleidingen samen Bloem, Groen & Styling.