Voorbeelden uit de praktijk

Studenten Clusius fleuren de boel op bij CNB!

In opdracht van het CNB hebben de studenten van het Clusius een opdracht gekregen om een object van het Zwarte tulpen museum te verwerken in een groots bloemstuk. CNB is de grootste marktplaats voor de handel in bloembollen, knollen en vaste planten. CNB  professionals verbinden alle marktpartijen. Zo zorgen ze elke dag voor zorgeloze handel, maken ze  kennis bereikbaar en boeken ze resultaat voor hun klanten.

In het begin van het proces zijn de studenten in teams van twee aan de slag gegaan met ontwerpen en schetsen om een idee tot stand te brengen. In een aantal lessen hebben de studenten hun schetsen uitgewerkt tot een professioneel ontwerp en deze gepresenteerd aan CNB. Nadat het idee van de studenten was goedgekeurd door de opdrachtgever zijn ze aan de slag gegaan om het uit te werken. De dag voor de relatiedagen gingen de studenten aan de slag om hun bloemstuk te arrangeren. Na hard werken hebben de studenten een mooi eindresultaat neer gezet waar kwekers, verkopers en lissenaren van konden genieten.

 

Bruidsshow: “You are the one that I want!”

De bruidsshow is inmiddels een ware traditie bij Bloem & Design. Dit jaar was het thema Grease.

De hele show is volledig neergezet door de studenten van de opleiding Bloem & Design. Onder toeziend oog van familie, vrienden en stagebegeleiders showden zij hun prachtige creaties. De show was een groot succes, mede dankzij de vele sponsoren.

Een impressie van de show is te zien in de volgende twee video’s: Deel 1 en deel 2.

Kerstwinkel Bloem & Design

De kerstwinkel is een project van de tweedejaarsstudenten van de tweejarige mbo-opleiding Bloem & Design. De studenten zijn zelf verantwoordelijk voor alle fases van het project: de inrichting van de winkel, het prijsbewust ontwerpen van bloemwerk, het inkopen van materiaal, de uitvoering en de verkoop.

Het doel van het project is de studenten kennis te laten maken met alle aspecten van ondernemen in de bloemenbranche. Zij ontvangen van school een lening en gaan de uitdaging aan om hiermee omzet en winst te genereren. De opbrengst van de winkel gaat ieder jaar naar een goed doel. Afgelopen jaar was dat Artsen zonder Grenzen.