Jij leert alles over ontwerpen en stylen. Bijvoorbeeld hoe je een bloemstuk voor een etalage moet stylen. In klassieke vormgeving of volgens de laatste trends. En welke kleuren, vormen en materialen je kunt gebruiken. Deze kennis gebruik je voor het maken van werkstukken. Ook presenteer en etaleer je deze bloemstukken.

Je bent dus creatief. Maar je kunt ook klantgericht denken en werken. En omdat je wilt weten hoe je jouw ontwerp aan de man brengt, leer je over marketing en ondernemerschap. Jij zorgt ervoor dat een klant straks tevreden de winkeldeur uitloopt.

Meer informatie over de opleiding vind je hier.

"Het is voor mij een uitdaging om met bloemen en planten arrangementen te maken die inspelen op de laatste trends en de verwachtingen van de klant."

Na je studie ben je breed opgeleid voor allerlei functies in de bloemenbranche. Je kan bijvoorbeeld direct aan de slag als:

  • Verkoopmedewerker bloemenwinkel
  • Bedrijfsleider/ondernemer bloemenwinkel
  • Arrangeur/vormgever
  • Zelfstandig interieurstylist
  • Zelfstandig bloemstylist
  • Medewerker bij een interieurbedrijf, woonwinkel of groothandel

Tijdens de opleiding zorgen we ervoor dat je straks ook echt alles weet over bloemen en planten. En over design en vormgeving. Maar ook over het starten van een eigen onderneming. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, economie, rekenen en SLB (studie- en loopbaanbegeleiding).

Welke vakken je precies krijgt, is afhankelijk van het niveau dat je volgt.

Productverzorging 🌼 Maken van bloemwerken 🌼 Assortimentskennis in- en verkoop 🌼 Etaleren 🌼 Vormgeving 🌼 Kunstgeschiedenis 🌼 Projectmatig werken

Over de opleiding Bloem & Design moet je nog weten dat je veel in projectvorm werkt. Je luistert naar de wens van de klant en brengt dat in uitvoering. Zo werk je straks met echte ondernemers aan echte projecten. En ontwikkel je direct de juiste vaardigheden die je in de praktijk kunt gebruiken. => Neem een kijkje bij enkele leuke opdrachten uit de praktijk

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de schoolgidsen van de vestigingen vinden en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.

Benieuwd naar wat er al zoal op de opleiding gebeurt?
Neem dan een kijkje op de socials: