In deze opleiding leer je hoe je met gemak ‘groene’ producten kunt verkopen. Bijvoorbeeld met advies over sfeer en techniek. Maar jij weet straks ook hoe je het assortiment perfect kunt presenteren. Jouw ‘groene vingers’ komen straks goed van pas bij het verzorgen van de producten, zoals de dieren en planten in een tuincentrum. Maar jij kunt ook goed omgaan met mensen, want de klant is koning. Uiteindelijk zorg jij ervoor dat de klant met een tevreden gevoel de winkel verlaat.

"Het is een uitdaging alle producten zo aan te bieden dat je juist die plant, vissenkom, bos bloemen, tuinbank of grasmaaier weet te verkopen."

Na de studie ben je breed inzetbaar bij verschillende winkelbedrijven. Je kunt bijvoorbeeld direct aan de slag als:

  • Medewerker tuincentrum
  • Medewerker bij handel in versproducten
  • Medewerker bij (groene) winkelbedrijven

Tijdens de opleiding zorgen we ervoor dat je straks alles weet over de laatste tuin- en woontrends. En hoe je producten moet etaleren en verkopen. Je ‘groene vingers’ komen van pas bij het verzorgen van planten, tuingereedschap en kleine huisdieren. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen, burgerschap en SLB (studie- en loopbaanbegeleiding).

Ontvangst goederen 🌿 Klantcontact 🌿 Artikelpresentaties 🌿 Verkoopgesprek 🌿 Kassa 🌿 Retailmanagement 🌿 Verkoop en btw 🌿 Service en klachten

Over de opleiding moet je nog weten dat je veel doorgroeimogelijkheden hebt. Je vaardigheden komen van pas in een tuincentrum, maar net zo goed in andere winkels en bedrijven. Verder zal je niet de eerste zijn die na een vervolgopleiding hoofd van een afdeling of (assistent) filiaalhouder wordt.

De opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de schoolgidsen van de vestigingen vinden en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.