Verkoper Groene Handel

Gaat omgaan met mensen je gemakkelijk af en ben je een goede verkoper? Wil jij mensen kunnen adviseren over sfeer én techniek? Bouw dan aan een toekomst in de detailhandel en kies voor de opleiding Verkoper Groene Handel!

"Het is een uitdaging alle producten zo aan te bieden dat je juist die plant, vissenkom, bos bloemen, tuinbank of grasmaaier weet te verkopen."

Over het vakgebied

Je geeft graag een groen advies en jouw afdeling van het tuincentrum staat er altijd prima bij. In het presenteren van het assortiment zie jij iedere dag een uitdaging. Je hebt de drijfveer om alles tot in de puntjes in orde te hebben. Of het nu gaat om het bedienen van de kassa of het verzorgen van de producten. Als een klant een vraag heeft, dan straal jij uit dat ze bij jou aan het goede adres zijn voor het juiste antwoord. Je kunt goed met collega’s omgaan en omdat jij graag verantwoordelijkheid neemt, kan het zomaar zijn dat je een deel van de administratie en de PR voor je rekening neemt.

Nog even dit...

De groene detailhandel is bij uitstek een sector met doorgroeimogelijkheden. Je kunt verkoopmedewerker worden in een tuincentrum, maar je vaardigheden komen net zo goed van pas in andere winkels en bedrijven. Verder zal je niet de eerste zijn die na een vervolgopleiding hoofd van een afdeling of (assistent) filiaalhouder wordt.

Inhoud van de opleiding

  • Je adviseert klanten over de laatste tuin- en woontrends en je weet hoe je producten moet etaleren en verkopen.
  • Je ‘groene vingers’ komen van pas bij het verzorgen van planten, maar je hebt ook kennis over het verzorgen van tuingereedschap en kleine huisdieren.
  • Je kent alle ‘ins en outs’ van het ontvangen, beheren en het presenteren van artikelen.
  • Je leert producten af te rekenen en allround service te verlenen.
Wat kun je worden met deze opleiding?
Wat kun je worden met deze opleiding?
  • Medewerker tuincentrum
  • Medewerker bij handel in versproducten
  • Medewerker bij (groene) winkelbedrijven

Volg deze opleiding in

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de toelatingseisen van de opleiding vinden. En tenslotte de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.