Commercieel Ondernemen

Hoe gaat het eraan toe in het bedrijfsleven, en wat heb je nodig om de markt te veroveren? Van strategie, innovatie en financiën tot inkoop, verkoop en marketing. Wil jij bedrijfskundig leren denken?

"Ondernemen is strategisch kiezen en doorzetten waar nodig."

Over het vakgebied

Wat je ook gaat doen, jij weet hoe je het beleid van de organisatie vertaalt naar resultaat. Je kunt kansen herkennen in het bedrijf en de markt, en vertaalt die naar verbeteringen waar je werkgever blij van wordt. Je bent daardoor ook (mede-)verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Je weet waar je het over hebt als het gaat om de marketing, logistiek, in- en verkoop, medewerkers en de financiën. Je adviseert je klanten en kunt door goed te luisteren, inspelen op hun wensen. Jij weet hoe je een product in de markt moet zetten. Met een goed idee, strategie en motivatie kun je dit aan iedereen verkopen.

Nog even dit...

In het bedrijfsleven is geen dag hetzelfde. Het maakt daarbij niet uit waar je werkt. Je krijgt keer op keer te maken met veranderingen in de markt. Geen probleem, want dit is wat je uitdaagt.

Inhoud van de opleiding

  • Om producten te verkopen, is de nodige kennis van marketing van groot belang. Door het volgen van de lessen verkopen en strategische marketing ben je goed voorbereid op de praktijk.

  • Natuurlijk wil je weten hoe je je organisatie op orde krijgt. In dat geval zijn de vakken logistiek en organisatiekunde van belang.

  • Hoe stimuleer en motiveer je personeel? Het managen van je personeel is van groot belang voor de organisatie, dus daar besteden we met de vakken Leidinggeven en de workshops Spotlight volop aandacht aan.

Projecten

We geven je graag de kans om de beste kanten van jezelf te laten zien in het uitvoeren van projecten die je zelf hebt verworven. Met projecten waarbij je ondernemers adviseert komt het dan ook zeker goed met de ontwikkeling van jouw competenties.
 

Wat kun je worden met deze opleiding?
Wat kun je worden met deze opleiding?
  • Ondernemer
  • Accountmanager
  • Exportmedewerker
  • Medewerker bedrijfsbureau
  • Inkoper veiling
  • Projectleider

Volg deze opleiding in

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de studiebijsluiter die je informatie geeft over de tevredenheid van de studenten over deze opleiding, de kans op werk in het vakgebied, de kans op stageplekken, het startsalaris enzovoort.

Ook kun je hier de toelatingseisen van de opleiding vinden. En tenslotte de schoolgidsen van de vestigingen en natuurlijk de informatie over het aanmelden. Heb je toch nog vragen? Dan kun je hier onze decaan benaderen.