Student worden bij het Clusius College

Aanmelden doe je zo

Bedankt voor je interesse in één van onze opleidingen. Als je je definitief wilt aanmelden dan kun je hieronder kijken welk mbo niveau bij jouw vooropleiding past. Op de pagina van de door jou gekozen opleiding staan de opleiding specifieke toelatingseisen, lees die goed door. Daarna kun je het aanmeldingsformulier gaan invullen en een digitaal doorstroomdossier gaan aanmaken.

Welk mbo niveau past bij jou?

Het mbo heeft verschillende niveaus. In dit schema zie je met welke vooropleiding je tot welk opleidingsniveau toelaatbaar bent.

Wat zijn de toelatingseisen?

Wil je je inschrijven voor één van onze opleidingen? Naast de wettelijk toelatingseisen hebben een aantal van onze mbo-opleidingen specifieke toelatingseisen. Hierin staan competenties en vaardigheden die je nodig hebt in de opleiding. Ook staat erin beschreven welke aanvullende opdracht van je wordt gevraagd tijdens de intake en vind je er informatie over het aantal opleidings- en stageplaatsen. Klik hier voor een overzicht van de specifieke toelatingseisen per opleiding.

Voor 1 februari 2017 is hier het algemene toelatingsbeleid van ons mbo te bekijken.

Meld je aan met het aanmeldingsformulier

Voldoe je aan de toelatingseisen dan kun je het aanmeldingsformulier volledig ingevuld inleveren bij de desbetreffende mbo-vestiging.
Aanmeldingsformulier MBO 2017-2018

Maak een Digitaal DoorstroomDossier (DDD) aan.

In dit dossier staat informatie over jou en je vorige opleiding die we nodig hebben om jou goed te kunnen begeleiden bij het Clusius College. Dit dossier vul je samen met jouw mentor of decaan in. Het dossier is onderdeel van de aanmelding en noodzakelijk om de aanmelding definitief te maken, zodat we je kunnen uitnodigen voor een intakegesprek.
Je ontvangt de activatiecode voor het aanmaken van een account van je school. Ben je een zij-instromer of heb je geen activatiecode ontvangen gebruik dan de onderstaande code.

Ga naar: www.digitaaldoorstroomdossier.nl
Gebruik (indien je geen eigen code hebt ontvangen) de activatiecode: T96EWF8G

Heb je tijdens het invullen problemen of vragen, neem dan contact op met de Intergrip helpdesk, helpdesk@digitaaldoorstroomdossier.nl, of bel de helpdesk via telefoonnummer 0318-860052.
Andere vragen over het DDD? Vraag het je decaan of neem contact op met de mbo-vestiging van jouw toekomstige opleiding.

Klaar voor je intakegesprek?

Na je aanmelding voor een opleiding ontvang je belangrijke informatie over de intake. 
Wat je precies moet doen voor de intake en wanneer deze plaatsvindt, staat in deze informatie. De intake kan per opleiding verschillen. Het gesprek wordt meestal aangevuld met (digitale) testen. Er zijn ook opleidingen waarvoor je een motivatie moet opgeven, een praktijkdeel moet uitvoeren en/of een opdracht moet maken.

We hopen je gauw te zien op het Clusius College!