Onderwijsgroep Noordwest-Holland

Om de regionale markt optimaal te bedienen worden de cursussen van het Clusius College en het ROC Kop van Noord-Holland aangeboden via Onderwijsgroep Noordwest-Holland. Dit betekent dat alle (avond-)opleidingen, cursussen en trainingen voor volwassenen die beide instellingen verzorgen, worden aangeboden onder de vlag van Onderwijsgroep Noordwest-Holland

Besluit Houders van Dieren

Behaal je certificaat Houders van Dieren met onze online cursus.

 

Wettelijk verplicht

Ben jij bedrijfsmatig houder van dieren? Per 2020 is het door de overheid wettelijk verplicht om het certificaat houders van dieren te behalen voor het diersoort waar jij mee werkt. Op het Clusius College bieden we diverse online cursussen aan op het gebied van Besluit Houders van Dieren, namelijk:

Totaalpakket

Met onze cursussen word je optimaal voorbereid op het theorie- en vaardigheidsexamen van het certificaat. Je krijgt een online coach en kunt optioneel seminars volgen. De examens zijn opgenomen in ons totaalpakket.

Meer weten of aanmelden? Klik op de onderstaande cursus naar keuze. Heb je vragen? Mail dan naar cursus@clusius.nl

Houder van herpeten

Jij werkt beroepsmatig met reptielen en/of amfibiën. Als bijvoorbeeld fokker, opvang of handelaar. De cursus 'Houders van herpeten' neemt je mee in de wereld van amfibiën en reptielen en jouw rol hierin als houder van deze dieren. Je leert hier alles wat je moet weten om een herpeet te kunnen houden, van huisvesting en voeding tot aan wetgeving en handel. De vele verschillende soorten herpeten staan hierin centraal. Aan het eind van de rit ben jij dan ook in staat om deze vele soorten te houden, maar ook anderen hierover te adviseren.

 

Houder van honden en katten

Jij werkt beroepsmatig met honden en/of katten. Bijvoorbeeld in een dierenasiel, dierenpension, kennel of cattery. De cursus 'Houders van honden en katten' neemt je mee in de wereld van honden en katten en jouw rol hierin als houder. Je leert hier alles wat je moet weten om honden en katten te kunnen houden, van huisvesting en voeding tot aan wetgeving en handel. De vele verschillende soorten honden en katten staan hierin centraal. Aan het eind van de rit ben jij dan ook in staat om deze vele soorten te houden, maar ook anderen hierover te adviseren.

 

Houder van vissen

Jij werkt beroepsmatig met vissen. Als bijvoorbeeld kweker, verkoper of opvang. De cursus 'Houders van vissen' neemt je mee in de wereld van de vissen en jouw rol hierin als houder. Je leert hier alles wat je moet weten om een vis te kunnen houden, van huisvesting en voeding tot aan wetgeving en handel. De vele verschillende soorten vissen staan hierin centraal. Aan het eind van de rit ben jij dan ook in staat om deze vele soorten te houden, maar ook anderen hierover te adviseren.

 

Houder van vogels

Jij werkt beroepsmatig met vogels. Bijvoorbeeld in een dierenwinkel, tuincentrum of opvang. De cursus 'Houders van vogels' neemt je mee in de wereld van de volièrevogels en jouw rol hierin als houder. Je leert hier alles wat je moet weten om een vogel te kunnen houden, van huisvesting en voeding tot aan wetgeving en handel. De vele verschillende vogelsoorten staan hierin centraal. Aan het eind van de rit ben jij dan ook in staat om deze vele vogelsoorten te houden, maar ook anderen hierover te adviseren.

 

Houder van overige zoogdieren

Jij werkt beroepsmatig met zoogdieren. Bijvoorbeeld als fokker, opvang of handelaar. De cursus 'Houders van overige zoogdieren' neemt je mee in de wereld van de dieren en jouw rol hierin als houder. Je leert hier alles wat je moet weten om een zoogdier te kunnen houden, van huisvesting en voeding tot aan wetgeving en handel. De vele verschillende soorten dieren staan hierin centraal. Aan het eind van de rit ben jij dan ook in staat om deze vele soorten te houden, maar ook anderen hierover te adviseren.