Ad-Hbo

Een Associate degree (Ad) is een verkorte (tweejarige) hbo-opleiding die sterk op de arbeidsmarkt gericht is en je opleidt voor een wettelijk erkend Ad-diploma. Een Ad is onderdeel van een erkende hbo-opleiding en geschikt voor iedereen die na een mbo-opleiding niveau 4 wil doorstuderen, maar geen vierjarige hbo-opleiding wil volgen. De vooropleidingseisen van een Ad zijn gelijk aan die van een hbo-opleiding.

Ad-Hbo voltijd

Ad-Hbo deeltijd

 

Samenwerking Aeres en Clusius
Samenwerking Aeres en Clusius

Sinds drie jaar werken Aeres Hogeschool Dronten en het Clusius College Hoorn samen op het gebied van het aanbieden van Ad-programma’s. Hierdoor is het mogelijk geworden om agrarisch hbo te volgen binnen de provincie Noord-Holland.

Tweede groep hbo-studenten van start bij het Clusius Tweede groep hbo-studenten van start bij het Clusius

Nieuwsitem 19 september 2016

Wethouder Bashara van de gemeente Hoorn, heeft afgelopen donderdag een nieuwe groep hbo-studenten in Hoorn welkom geheten. Net als vorig jaar is het gelukt om de opleiding te starten omdat er voldoende aanmeldingen zijn.

“Dat er nu 13 studenten zijn die de Associate degree Ondernemerschap gaan doen, is een signaal dat er duidelijk behoefte is aan een dergelijk programma in Noord-Holland.” Volgens Bashara is de lobby naar Den Haag nog steeds nodig om te zorgen dat de studenten ook het tweede studiejaar in Hoorn mogen volgen.

Het Ad-diploma is een erkend hbo-diploma dat een onderdeel is van de bachelor bedrijfskunde & Agribusiness. De gemeente Hoorn, de GreenportNHN en het Clusius College zijn met de Aeres Hogeschool uit Dronten de initiatiefnemers van het opstarten van Hoger Beroeps Onderwijs voor agrarisch ondernemers in Noord-Holland.