GroenSprint, iets voor jou?

Op onze school bieden we niet alleen regulier vmbo aan, maar ook GroenSprint. Dit is een speciale leerstroom voor denkende doeners. Heb jij het advies gl-/tl- of havo gekregen? Kun je goed leren, maar wil je ook graag aan de slag in de praktijk? Dan is GroenSprint misschien wel iets voor jou!

Op 2 maart om 18.30 uur organiseren wij een online-informatieavond over de GroenSprint. Klik hier om je hiervoor aan te melden.

Klaar in zes jaar

GroenSprinters halen in zes jaar tijd een vmbo-diploma op gl-niveau én een mbo niveau 4-diploma. In de eerste drie jaar ben je bezig met je vmbo-diploma. Leerjaar 4 is een combinatiejaar: Je sluit de laatste vakken van het vmbo af en maakt een begin met je mbo-opleiding. De laatste twee schooljaren staan volledig in het teken van de mbo-opleiding. Als je ook dat diploma hebt behaald, ben je klaar voor een hbo-studie of werk.

Verschil met reguliere vmbo-route

Je krijgt dezelfde lesstof en examens als de leerlingen die de reguliere vmbo-leerstroom volgen, je kiest dus – net als zij – ook voor een plusklas. Dat betekent dat je goed moet leren plannen & organiseren. Daar helpen we je bij. Daarnaast besteden we in het eerste leerjaar ook extra aandacht aan samenwerken & overleggen, leren leren, presenteren en zelfstandigheid.

  • Plenda: GroenSprint-leerlingen krijgen allemaal een speciale plan-agenda: ‘Plenda’.
  • Je eigen coach: Iedere leerling heeft een vaste coach waarmee iedere week de persoonlijke doelen, ontwikkelingen en de gebeurtenissen van de afgelopen week worden besproken.
  • Keuzewerktijd: Iedere week krijg je een blokuur ‘keuzewerktijd’. Je kunt zelf bepalen wat je in dit blokuur aan huiswerk, leerwerk of andere schoolzaken inplant.
  • Expertles & projectweken: Tijdens de projectweken komen verschillende vakken samen rondom één thema en rond je in veel vakken tegelijkertijd af. Je krijgt het hele jaar door twee uur per week expertles waarin je wordt voorbereid op deze projectweken. 
  • Eigen lokaal: Het grootste gedeelte van de lessen volg je in het GroenSprint-lokaal. Dit lokaal is niet alleen ingericht om les krijgen van de docenten, maar er zijn ook werkplekken om samen te werken of om even 1-op-1 met je coach te kunnen praten. Ook beschikt het lokaal over Chromebooks waarmee gewerkt kan worden. 
  • Examen in alle vakken: Als GroenSprinter doe je, naast de verplichte examenvakken, ook examen in alle keuzevakken: NaSk, biologie, economie en Duits.

Mbo-diploma Manager Groene Detailhandel​

Met GroenSprint behaal je het mbo-diploma (niveau 4) voor onze opleiding Manager Groene Detailhandel. Met dit diploma kun je doorstromen naar een hbo-opleiding naar keuze en ben je breed opgeleid voor allerlei commerciële functies in het bedrijfsleven. Al dan niet in de groene sector.